Terug naar nieuws

Lone van Roosendaal in Mamma Mia!

Gepubliceerd op 12-12-2008

Mamma Mia! voor het eerst te zien als reizende productie in Nederland.

Lone van Roosendaal speelt komend theaterseizoen wederom de hoofdrol van Donna in de feelgoodmusical Mamma Mia!. Eerder vertolkte zij deze rol al in Nederland, België en Duitsland. Op subtiele wijze combineert de musical het levendige en komische liefdesverhaal over een alleenstaande moeder en haar dochter met de 22 grootste hits van ABBA. Mamma Mia! gaat in september 2009 opnieuw in première en is daarna voor het eerst te zien in de 15 grootste theaters. Voor Lone komt een droom uit: "Het is een van de leukste en mooiste rollen. Ik heb er altijd van gedroomd om de Nederlandse première te spelen."

Producent / algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties Erwin van Lambaart: "Lone heeft een veelzijdig talent en een geweldige stem. Ze heeft de rol al eerder geloofwaardig neergezet met veel gevoel en humor. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat nu weer zal doen."

Lone van Roosendaal

Lone van Roosendaal was in Nederland destijds de alternate van Simone Kleinsma. Daarna speelde ze deze rol nog in België en in Duitsland (Essen en Berlijn). Momenteel is Lone van Roosendaal te zien in de komedie Boeing Boeing. Verder speelde zij onder andere in de theaterproducties The Sunshine Boys, My Fair Lady, Carlie, Dancing Queens, Rocky over the Rainbow, Copacabana en Cats. In 2006 ontving Lone een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical, voor haar rol Sweet Charity in de gelijknamige musical. Op televisie was zij te zien in onder meer Allstars, Meiden Van De Wit, Grijpstra & De Gier en de RTL serie Voetbalvrouwen.

Mamma Mia! beleefde haar Nederlandse première op 9 november 2003 in het Beatrix in Utrecht en werd bezocht door ruim 1,2 miljoen bezoekers. In 2004 ontving de hitmusical de ANWB publieksprijs voor Musical van het Jaar en ontving de musical 2 Musical Awards voor respectievelijk de Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Aanstormend Talent. Het Nederlandse castalbum van de musical Mamma Mia! kwam na de release gelijk binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en werd binnen twee maanden goud.

Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, een alleenstaande moeder. Haar dochter staat op het punt te trouwen, terwijl de moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader weggegeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dit is.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.