Terug naar nieuws

Mamma Mia! terug in Nederland

Gepubliceerd op 26-09-2008

Joop van den Ende Theaterproducties komt in het najaar van 2009 met een nationale tourproductie van Benny Andersson en Björn Ulvaeus' Mamma Mia!. Nederland is daarmee het eerste land in Europa waar een nationale reisversie van de hitmusical te zien zal zijn.

Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend, de audities starten in oktober.

"We zijn erg blij dat onze band met de originele producent Judy Cramer en Benny Andersson en Björn Ulvaeus zo goed is dat we de mogelijkheid krijgen om als eerste land de speciale reisversie van Mamma Mia! te kunnen presenteren. We werken nauw samen met het originele creatieve team om de show gereed te maken voor een tour langs de grootste Nederlandse theaters. De voorstelling zelf is identiek aan de originele versie die enige jaren geleden in het Beatrix Theater in Utrecht 1,2 miljoen bezoekers ontving. Mede door het succes van toen en het wereldwijde succes van de film nu, hebben we besloten deze tourproductie in het theaterseizoen 2009/2010 te presenteren" aldus Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.