Terug naar nieuws

Bas Westerweel is Sam in MAMMA MIA!

Gepubliceerd op 30-07-2009

Bas Westerweel gaat de rol van SAM spelen in de reizende feelgoodmusical MAMMA MIA!. De repetities zijn inmiddels van start gegaan in de studio's van Focus in Amsterdam en eind augustus maakt Bas Westerweel zijn musicaldebuut in de rol van Sam. Op maandag 14 september gaat MAMMA MIA! in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De overige hoofdrollen in MAMMA MIA! worden vertolkt door onder anderen Lone van Roosendaal (Donna), Anouk van Nes (Tanja) en John Vooijs (Sky).

Bas Westerweel begon zijn carrière op zijn 18e bij de AVRO waar hij onder andere Toppop, Alles Kids, Duel over de Grens, Fort Boyard en Voor Elkaar presenteerde. Als presentator is hij daarnaast bekend van Het Klokhuis, Spraakmakers en Een Politiek Gesprek. Momenteel is Bas Westerweel werkzaam voor de zender LLiNK waar hij LLiNK in Natura presenteert. In 2002 werd hij creatief directeur van Keesie, een communicatie-, advies- en reclamebureau gespecialiseerd in het bereiken van de jeugd en hun omgeving, waar hij nu een adviserende functie heeft.

Vanaf september 2009 is MAMMA MIA! voor het eerst in Europa als nationale tour te zien in de 15 grootste theaters van Nederland. MAMMA MIA! voltrekt zich op een paradijselijk Grieks eiland. Dochter Sophie gaat bijna trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd met een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die door haar echte vader 'weggegeven' wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.