Terug naar nieuws

Hoofdrollen Mamma Mia! bekend

Gepubliceerd op 14-03-2009

John Vooijs trouwt twee keer in een jaar

Cast Mamma Mia! is getuige

John Vooijs speelt vanaf september de hoofdrol van Sky in de reismusical Mamma Mia!. Sky staat op het punt te trouwen met Sophie, gespeeld door Elise Berends. De komische en beste vriendinnen van Sophie's moeder Donna (Lone van Roosendaal) worden gespeeld door Anouk van Nes (Tanya) en Mylène d'Anjou (Rosie). Ad Knippels en Rutger le Poole zijn respectievelijk Harrie en Bart, twee van de drie mogelijke vaders van Sophie. Wie de rol van de derde vader Sam speelt is op dit moment nog niet bekend. Mamma Mia! bevat 22 van de grootste hits van ABBA en is voor het eerst in Europa als Nationale Tour te zien. Mamma Mia! gaat op 13 september in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Medio april start de kaartverkoop.

Producent Erwin van Lambaart: "We zijn er trots op dat wij dankzij onze goede band met Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Judy Craymer de mogelijkheid hebben gekregen om als eerste land in Europa deze Nationale Tour van de wereldhit Mamma Mia! te kunnen presenteren. Wat ons betreft komt deze vrolijke en swingende musical precies op het goede moment. Mensen hebben juist nu de behoefte even weg te dromen bij een positief verhaal waar men vreugde, inspiratie en een lach uithaalt."

De pas getrouwde John Vooijs was onlangs finalist in het televisieprogramma 'Op Zoek Naar Joseph' en is nu nog te zien als alternate van Jozef en Tarzan in de gelijknamige musicals. Anouk van Nes is momenteel te zien in Dirty Dancing en speelde eerder rollen in onder meer Cats en 42nd Street. Ad Knippels vertolkt op dit moment de rol van Hoofdinspecteur Muysken in Ciske de Rat - de Musical, Rutger le Poole is te zien in de succesvolle musical JOSEPH. Mylène d'Anjou was ook eerder te zien in Ciske de Rat - de Musical en is daarnaast bekend als actrice en cabaretière. Elise Berends is op dit moment nog te zien in Tarzan.

Mamma Mia! voltrekt zich op een paradijselijk Grieks eiland. Dochter Sophie gaat bijna trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd met een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die door haar echte vader 'weggegeven' wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is. Vanaf september 2009 is Mamma Mia! voor het eerst in Europa als nationale tour te zien in de 15 grootste theaters van Nederland. In 2003 was Mamma Mia! al in het Beatrix Theater Utrecht te zien en sleepte 3 Musical Awards in de wacht, waaronder de ANWB Publieksprijs voor Musical van het Jaar. Vorig jaar ging de film Mamma Mia! in première en werd wereldwijd een groot succes. In Nederland werd deze boxoffice hit met meer dan 1 miljoen bezoekers de best bezochte film van 2008!

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.