Terug naar nieuws

Tineke Schouten en Marijke Helwegen samen op het toneel

Gepubliceerd op 13-10-2009

Vandaag trad Marijke Helwegen eenmalig op in Posi-Tien, de theatershow van Tineke Schouten. Tineke persifleert in haar show menig bekende Nederlander, waaronder Marijke Helwegen. Gehuld in dezelfde pakjes en met dezelfde pruiken werd het publiek in het volle Beatrix Theater in Utrecht verrast met een hilarische act. Maandagavond zijn de beelden van het optreden te zien bij RTL Boulevard. Posi-Tien reist nog tot februari 2010 langs de Nederlandse theaters.

“Het is fantastisch om een keer iemand op het toneel te hebben die ik elke show persifleer. We hebben expres nauwelijks gerepeteerd dus was het moeilijk inschatten wat er zou gebeuren, dat maakt het ook zo spontaan en grappig. Marijke is echt een vakvrouw met ontzettend veel humor, ze heeft vanavond bewezen ook over een flinke dosis acteertalent te beschikken. Het was een genot om haar als gast te hebben" aldus Tineke Schouten.

Marijke Helwegen was zelf ook enthousiast over haar verschijning: “Het is heerlijk om door Tineke, de koningin van de typetjes, gepersifleerd te worden Het is alsof ik in de spiegel kijk. En om vandaag in de show van Tineke mee te spelen als mezelf was een geweldige ervaring, misschien moeten we dit wel vaker doen!"

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.