Terug naar nieuws

William Spaaij schoorsteenveger Bert in Mary Poppins

Gepubliceerd op 07-04-2009

William Spaaij zal komend theaterseizoen te zien zijn als Bert, de schoorsteenveger, in de nieuwe open einde musical Mary Poppins van Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. “Het eerste nummer dat ik zong als 8-jarig jongetje was 'Chim Chim Che-ree' uit de film Mary Poppins . Daarna had ik één droom: schoorsteenveger worden! Nu zoveel jaar later komt die droom dan eindelijk uit. De schoorstenen zullen blinken als nooit tevoren€, aldus William Spaaij. Mary Poppins zal volgend jaar april in première gaan in het Circustheater in Scheveningen. William Spaaij zal tot eind 2010 te zien zijn in de rol van Bert.
Producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties is erg verheugd met de komst van William Spaaij: “Het is een zware strijd geweest tussen 10 goede jongens uit de musicalwereld, maar William heeft de juiste oorspronkelijkheid en de juiste comedytiming. Daarnaast is hij een fantastische danser. Dat moet ook wel met twee zware dansnummers in de voorstelling. Hij heeft èn de juiste techniek èn een groot acteertalent èn starquality.

Producent Cameron Mackintosh vindt William Spaaij een ontdekking in de rol van Bert. “Toen we William Spaaij tijdens onze audities ontdekten dacht ik: Wat een echte Nederlandse Cockney! De enorm getalenteerde William heeft een natuurlijke charme en een grote persoonlijkheid waarvan ik zeker weet dat die het publiek in vervoering zullen brengen tijdens grote shownummers als 'Supercal' en 'Step In Time'.

William Spaaij voltooide de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater. Daarnaast volgde hij vele workshops in ondermeer New York bij het Broadway Dance Center. Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy for You. Daarna volgde TiTaTovenaar, Shhh ....it Happens!, Grease en Fame. Op dit moment is William te zien in de musical Footloose. Na zijn rol in Mary Poppins zal William te zien zijn in de musical Amerika Amerika. Voor zijn rol van Kenickie in de musical Grease werd William in 2007 genomineerd als aanstormend talent voor een Nashuatec Musical Award. In 2008 werd hij genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical voor zijn rol in Fame.

Mary Poppins is de kleurrijke nanny van de familie Banks. Ze beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere taak of gebeurtenis in een wonderlijk avontuur voor het hele gezin. Zij verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen is te vinden. 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.