Terug naar nieuws

Australische Mary Poppins in première!

Gepubliceerd op 13-08-2010

Op 29 juli 2010 ging de Australische versie van Mary Poppins in première in het her Majesty's Theatre in Melbourne. De Australische critici zijn razend enthousiast over deze nieuwe musical. Zie hieronder de eerste recensies.

'Pure Magie!
Deze vermakelijke musical neemt het publiek mee op een vrolijke reis. Mary Poppins combineert het beste van twee werelden - het geliefde boek van PL. Travers en… de Disney film uit 1964 - en de regisseur Richard Eyre maakt het werkelijk op een hemelse manier. Wanneer Mary over het publiek vliegt - een van de geweldige momenten in deze moderne musical - gaat je hart open.'
Herald Sun

'Het musical evenement van het jaar!
De première van Mary Poppins was inderdaad, de nanny beschrijft het zelf al, tamelijk voortreffelijk. De musical bevat een showstopper in bijna elke scene. Een fantastische musical met een dynamische en geweldig getalenteerde Australische cast, de musical verdient het om de grootste trekpleister van de stad te zijn.

Een musical als hoogtepunt van het vak'
The Age

'Een magische avond in het theater! Deze geweldige toneelversie is een winnaar. Verrijkt met een briljant lichtontwerp, fantastische podium effecten, geweldig decor en kostumering, en een uitbundig en getalenteerde cast… 'Stap vooruit', de adembenemende 'Elke dag een fijne dag' en de aanstekelijke 'Supercalifragilistic' zijn 'tamelijk voortreffelijk'.

Mis het niet!'
Australianstage.com

In de Australische musical spelen Verity Hunt-Ballard de hoofdrol en Matt Lee vertolkt de rol van Bert. Andere castleden zijn ook Philip Quast, die de rol vertolkt van George Banks, Marina Prior als Winifred Banks, Sally Anne Upton als Mevrouw Brill, Debra Byrne als het vogelvrouwtje, Christopher Rickerby als Jonathan Been, Judi Connelli als Miss Andrew en David Henry als Admiraal Boem.

Deze coproductie van Disney en Cameron Mackintosh, is gebaseerd op de geliefde verhalen van P.L. Travers en de klassieke Walt Disney film uit 1964 met de Academy Award winnende muziek en liedjes van Richard M. Sherman en Robert B. Sherman. De musical is gemaakt in samenwerking met Cameron Mackintosh, met Academy Award winnende scenarioschrijver Julian Fellowes, die tevens ook het boek heeft geschreven; Olivier award winnende director Richard Eyre; en het Olivier award winnende team van George Stiles en Anthony Drewe, die de nieuwe liedjes hebben gecomponeerd.

Over Mary Poppins wereldwijd:
Met vier lopende producties op drie continenten is Mary Poppins een van de grootste musicalsuccessen die van Londen naar New York verhuisde van de afgelopen jaren. Wereldwijd heeft de show tot nu toe al meer dan 400 miljoen dollar opgebracht en daarnaast al meer dan 5 miljoen gasten kunnen verwelkomen.

De Broadway productie van Mary Poppins startte officieel in het New Amsterdam theater op 16 november 2006, is bezocht door meer dan 2 miljoen musicalliefhebbers en heeft bijna 190 miljoen dollar omgezet. Volgens de cijfers die zijn vrijgegeven door The Broadway League, is Mary Poppins geplaatst in de Top Tien lijst voor zowel meest rendabele musical als meest bezochte musical van het Broadway seizoen van 2009/2010, een goede indicatie voor het enorme succes.
Mary Poppins beleefde zijn wereldwijde première in het Prins Edward theater in West End in december 2004. Na zijn drie jaar durende succes in Londen, begon de productie aan een Britse tour. De Noord-Amerikaanse Mary Poppins tour kreeg ook onafgebroken lovende kritieken en bereikt vele kassuccessen sinds de lancering in Chicago in maart 2009. Naast Broadway en Noord-Amerika, is Mary Poppins ook te zien in het Circustheater in Scheveningen, Nederland, even buiten Amsterdam, en in Melbourne, Australië in het Her Majesty's Theater. Later in het jaar, start Mary Poppins ook in Zweden, Denemarken, de Tsjechische Republiek en Hongarije, met plannen lopend voor toekomstige producties in Israël, Spanje, Italië, Mexico, Korea, Canada en Japan.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.