Terug naar nieuws

Backstage bij Petticoat

Gepubliceerd op 16-08-2010

'Het ontstaan van een nieuwe Nederlanse musical'

De kijker is getuige in 'Backstage bij Petticoat' van alle voorbereidingen van Chantal Janzen in de nieuwe Nederlandse musical 'Petticoat' en de bijbehorende spanningen die het kan opleveren voor de cast. Dag in dag uit werken zij samen aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe productie (van de makers van 'Ciske de Rat - de Musical'). Verder is in de reeks 'Backstage bij Petticoat' te zien hoe de bijzondere samenwerking is tussen Chantal en componist Henny Vrienten, regisseur Paul Eenens en de producenten Joop van den Ende en Erwin van Lambaart.

'Petticoat' is een musical van nu over het Nederland van toen die speciaal voor Chantal is geschreven. 'Petticoat' speelt zich af in de jaren '50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt. In de vijfdelige reeks 'Backstage bij Petticoat' bij RTL 4 neemt Chantal kijkers mee achter de coulissen, vanaf de 1e repetitie tot aan de première van 'Petticoat' op 3 oktober.
De musical 'Petticoat' is vanaf zondag 3 oktober te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, met Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts, Roon Staal en Chantal Janzen, en is daarna door heel Nederland te zien.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf zondag 5 september, om 16.55 uur.

undefined

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.