Terug naar nieuws

Cast lanceert speciale Petticoat scooter in Theater Carré

Gepubliceerd op 29-09-2010

Vandaag is de cast van de musical Petticoat in Koninklijk Theater Carré gearriveerd. Vanavond is deze nieuwe Nederlandse musical, van de makers van Ciske de Rat, voor het eerst in Amsterdam te zien en beleeft op 3 oktober zijn wereldpremière. Hoofdrolspeelster Chantal Janzen komt samen met de rest van de cast aanrijden op een speciaal voor hen ontworpen limited edition Petticoat Vespa scooter. Geen enkel ander vervoermiddel kan het tijdsbeeld van Petticoat beter symboliseren dan deze Vespa scooter. Piaggio Vespa B.V. zal een gelimiteerde serie van honderd Petticoat Vespa's op de markt brengen.

Piaggio Vespa

Vespa staat bekend als één van de bekendste en sterkste merknamen ter wereld en kan terug zien op een imposante na-oorlogse geschiedenis, waarin de fameuze Vespa scooter na een glorieuze opkomst in het dolce vita van Italië aan een indrukwekkende opmars in heel Europa begon. Gelijktijdig veroverde de petticoat het modebeeld, aangesticht door het fameuze Dior-modehuis in 1947. Joop van den Ende Theaterproducties en Vespa hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. De passie die Joop van den Ende Theaterproducties voor theater heeft en de passie die Vespa voor stijl heeft wordt door deze samenwerking gebundeld.

Samenwerking

Alex van den Hoff van Piaggio Vespa is blij met de samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties: “Retro en revival zijn trends van de afgelopen jaren. Daarom passen Petticoat en Vespa uitstekend bij elkaar. Bovendien is de spiksplinternieuwe musical Petticoat helemaal van nu maar gaat over het Nederland van toen. De limited edition Petticoat Vespa scooter is ook helemaal van nu, maar heeft een retro look en feel. Dit maakt de match compleet. Ter gelegenheid van de samenwerking brengen wij een gelimiteerde oplage van honderd Vespa's S Petticoat op de markt, voorzien van een actiepakket zoals een speciale zadelhoes. Daarnaast krijgt iedere koper een certificaat van authenticiteit, ondertekend door Chantal Janzen.''
De speciale Petticoat Vespa, in de kleur rood en met het herkenbare Petticoat ruitje, voorzien van een uniek, genummerd typeplaatje, wordt begin volgend jaar leverbaar, maar geïnteresseerden kunnen nu reeds intekenen via de website van de musical.

Musical Petticoat

Petticoat is de nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende Theaterproducties, gemaakt door het team van de succesvolle musical Ciske de Rat. Patricia Jagersma (Chantal Janzen) droomt ervan de eerste Nederlandse Doris Day te worden. Petticoat is het humoristische en ontroerende verhaal van een meisje uit de provincie dat graag wegdroomt in haar (fantasie)toekomst, maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. De cast van deze musical van nu over het Nederland van toen bestaat naast Chantal Janzen onder anderen uit Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal. Petticoat is te zien in de veertien grootste theaters van Nederland en beleeft haar wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré. Petticoat is de grootste reizende productie in Nederland van dit seizoen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.