Terug naar nieuws

Finalisten Mary Poppins in Petticoat

Gepubliceerd op 24-06-2010

Rosalie de Jong, Simone Breukink en Willemijn de Vries zijn het komende theaterseizoen te zien in het ensemble van de nieuwe Nederlandse musical Petticoat. Alle drie hebben zij al in verschillende producties gespeeld.

Rosalie de Jong speelde eerder in High School Musical en is momenteel te zien in de musical All Shook Up - Love me Tender. Simone Breunkink is bekend uit het ensemble van de Sound of Music en als de understudy van Liesl. Ook Willemijn de Vries is geen onbekende. Zij speelde eerder in de musicals Hair en Sunset Boulevard. Eén ding hebben de nieuwe dames van Petticoat gemeen: alle drie behoorden zij tot de finalisten uit het televisieprogramma dat op zoek ging naar Mary Poppins.

Petticoat speelt zich af in de jaren '50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze eindelijk de 'tegenwind' kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart.

Deze musical van nu over het Nederland van toen zal vanaf het najaar 2010 te zien zijn in de 14 grootste theaters in Nederland en beleeft zijn wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré. De muziek is van Henny Vrienten, script en liedteksten van André Breedland, choreografie van Anthony van Laast, co-scriptontwikkeling van Maurice Wijnen en de regie is in handen van Paul Eenens.

undefined

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.