Terug naar nieuws

Gemeente Den Haag en Joop van den Ende Theaterproducties sluiten overeenkomst

Gepubliceerd op 11-02-2010

Unieke samenwerking rondom Mary Poppins in het Circustheater in Den Haag.

De gemeente Den Haag en Joop van den Ende Producties hebben een overeenkomst gesloten om het komende jaar samen te werken rondom de musical Mary Poppins in het Circustheater te Den Haag. De Haagse wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing) en algemeen directeur Erwin van Lambaart (Joop van den Ende Theaterproducties) hebben op woensdag 10 februari samen met de cast van Mary Poppins de unieke samenwerking feestelijk gepresenteerd. Mary Poppins is vanaf 27 maart 2010 exclusief in het Circustheater in Den Haag te zien. De samenwerking richt zich onder meer op het ontwikkelen van gezamenlijke activiteiten om de bezoekers van het Circustheater meer van Den Haag te laten zien.

Wethouder Frits Huffnagel: “De musicals in het Circustheater zijn met 700.000 bezoekers per jaar één van de grootste culturele publiektrekkers naar Den Haag en zijn daarmee een belangrijk visitekaartje van de stad. Met de samenwerking willen we de bezoekers van de musicals stimuleren om meer van de stad te zien, zowel van Scheveningen als van de prachtige Haagse binnenstad. Dat doen we door bijvoorbeeld meer bezoekersarrangementen aan te bieden en iedere bezoeker van de musical bij ontvangst van het entreekaartje goede informatie over Den Haag te geven.''

Erwin van Lambaart: “Wij zijn vereerd met deze samenwerking. Wij voelen ons al jaren welkom in de stad waar het voor Joop van den Ende zo'n kleine twintig jaar geleden allemaal begonnen is. De musical heeft in de tussentijd een enorme opmars gemaakt en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire vormen van podiumkunst in Nederland. Het Circustheater in Den Haag is nog steeds het vlaggenschip van ons internationale entertainmentbedrijf en in Nederland de thuishaven van grootse internationale producties.''

De musical Mary Poppins van Disney en Cameron Mackintosh is gebaseerd op de succesvolle Walt Disneyfilm en de verhalen van P.L. Travers. De voorstelling is speciaal voor het Circustheater aangepast en doorontwikkeld door Joop van den Ende Theaterproducties en is hierdoor uniek in de wereld.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.