Terug naar nieuws

Hoofdrollen Lone van Roosendaal en René van Kooten in musical Zorro

Gepubliceerd op 08-06-2010

Lone van Roosendaal en René van Kooten zijn vanaf volgend voorjaar te zien in de musical Zorro. Lone van Roosendaal zal de rol van de humoristische Inez, de Spaanse schone, op zich nemen en René van Kooten de rol van Ramon, de broer van Zorro. De musical, geïnspireerd op het boek Zorro van Isabel Allende, was eerder te zien in Engeland en Frankrijk en bevat bekende nummers als 'Bamboleo', 'Djobi Djoba' en 'Baila Me' van de Gipsy Kings. Wie de rol van Zorro gaat vertolken is op dit moment nog niet bekend. Het visuele spektakel Zorro zal te zien zijn in theaters door heel Nederland.

Lone van Roosendaal

Lone van Roosendaal is op dit moment te zien als Donna in de musical MAMMA MIA!. Eerder speelde ze deze rol in Nederland, Belgie en Duitsland (Essen en Berlijn). Verder speelde zij onder andere in de theaterproducties Boeing Boeing, The Sunshine Boys, My Fair Lady, Carlie, Dancing Queens, Rocky over the Rainbow, Copacabana en Cats. In 2006 ontving Lone een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical, voor haar rol Sweet Charity in de gelijknamige musical. Op televisie was zij te zien in onder meer Allstars, Meiden Van De Wit, Grijpstra & De Gier en de RTL serie Voetbalvrouwen.

René van Kooten

René van Kooten speelt op dit moment in de musical All Shook Up - Love Me Tender. Daarvoor was hij te zien in onder andere Urinetown, Les Misérables, Into The Woods, De Vliegende Hollander, Beauty And The Beast, Hair, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer, Aida, Miss Saigon en Elisabeth. René ontving in 2008 voor zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Zorro

De jonge held Zorro staat bekend als de gemaskerde strijder die vecht voor rechtvaardigheid en het gevaar liever opzoekt dan uit de weg gaat. Een levenslustige hartenbreker bij wie het ritme van de Spaanse klanken door het bloed stroomt. Hij wordt verscheurd tussen zijn liefde voor Luisa en zijn gepassioneerde strijd tegen onderdrukking en uitbuiting. De musical Zorro is een spectaculaire musicalervaring vol passie, stunts, avontuur, humor en ontroering, omlijst met de authentieke Spaanse Flamenco en de muziek van de Gipsy Kings.

19-02-2011

Vanavond is bekend geworden dat Tommie Christiaan de hoofdrol van Zorro zal gaan spelen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.