Terug naar nieuws

Jan Mulder overhandigt Petticoat CD aan Chantal Janzen en Henny Vrienten

Gepubliceerd op 01-06-2010

De voorbereidingen voor de nieuwe Nederlandse musical Petticoat zijn in volle gang. Op 3 oktober is de wereldpremière, maar vandaag was er een exclusieve preview van deze oer-Hollandse productie voor pers en andere genodigden. Uit handen van de Groningse Jan Mulder ontvingen Chantal Janzen en Henny Vrienten de eerste CD met vijf jaren '50 nummers in Petticoatstijl. Daarnaast werd de trailer van Petticoat getoond, welke in samenwerking met IDTV en Joram Lürsen speciaal is geproduceerd. In deze trailer komen de personages, de verrassende verhaallijn en de nieuwe muziek allemaal aan bod.

De musical Petticoat gaat over het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze eindelijk de 'tegenwind' kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. De hoofdrollen van Petticoat zijn: Chantal Janzen (Patricia 'Pattie' Hunt), Freek Bartels (Rogier van Rooden), Hajo Bruins (Jelle Jagersma), Marjolijn Touw (Mevrouw van Rooden), Kees Boot (Fred Wieger), Mike Weerts (Willem van Rooden) en Roon Staal (Peter Koot).

De muziek is van Henny Vrienten, script en liedteksten van André Breedland, choreografie van Anthony van Laast, co-scriptontwikkeling van Maurice Wijnen en de regie is in handen van Paul Eenens.

Petticoat staat voor een heerlijke avond genieten met een lach en een traan en beleeft haar wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré. De nieuwe oorspronkelijke Nederlandse musical van de makers van Ciske de Rat zal te zien zijn in de 14 grootste theaters in Nederland. Kaarten zijn te verkrijgen via See Tickets 0900-1353 (45 cpm), de See Tickets website en via de theaters.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.