Terug naar nieuws

Mary Poppins bestelt de eerste kinderpostzegels van 2010 en spectaculaire flashmob

Gepubliceerd op 28-09-2010

Station Den Haag CS, 28 september 2010 - Na een spectaculair entree op station Den Haag Centraal bestelde Mary Poppins de eerste kinderpostzegels en kaarten van 2010 bij de 11-jarige Nikita. Daarmee gaf Mary Poppins het officiële startsein voor de Kinderpostzegelactie 2010. Vanaf woensdag 29 september gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.500 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Met de verkoop zetten zij zich in om andere kinderen te laten leren.
“Ieder kind verdient het om naar school te gaan en zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Net zoals ik mijn talent heb ontdekt,''zegt Noortje Herlaar die Mary Poppins speelt in de gelijknamige musical. “Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie kan Stichting Kinderpostzegels Nederland nóg meer kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten laten leren. Ik ben blij dat zoveel kinderen zich daarvoor willen inspannen. Ik hoop dat iedereen de komende dagen bij de kinderen aan de deur kinderpostzegels en kaarten bestelt.''

Laat kinderen leren

Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland gesteund en hoopt ook komend jaar weer zoveel kinderen te kunnen helpen. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2010 is 'Laat kinderen leren'. Met de opbrengst zorgt Kinderpostzegels bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding voor kinderen die op school extra steun nodig hebben. Eén van hen is de 11-jarige Nikita die vandaag de eerste kinderpostzegels en kaarten aan Mary Poppins verkocht. “Door mijn spierziekte ben ik erg onzeker,'' vertelt Nikita. “Gelukkig krijg ik dankzij Kinderpostzegels hulp, ook bij mijn huiswerk. Hierdoor heb ik nu meer zelfvertrouwen en vind ik het veel minder eng om volgend jaar naar de middelbare school te gaan.''

Kinderen gemist?

Vanaf 29 september tot en met 8 oktober 2010 vindt de Kinderpostzegelactie 2010 plaats. Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar http://www.kinderpostzegels.nl/ en bestel uw kinderpostzegels en kaarten online.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.