Terug naar nieuws

Noortje is Mary Poppins!

Gepubliceerd op 24-01-2010

Zondagavond 24 januari heeft het Nederlandse publiek massaal gekozen voor Noortje als Mary Poppins.

De 24-jarige Noortje studeerde in 2007 af aan de Muziektheater Academie van het Rotterdams Conservatorium. Ze studeerde af met haar eigen solovoorstelling La Vie En ROSE.

Noortje was eerder te zien in de musicals Into The Woods, The Apple Tree, A New Brain en in Dirty Dancing in de rol van Lisa Houseman. Ook speelde ze in de toneelvoorstellingen Laten Wij Aanbidden, De Staat, Onderstroom, The Twelfth Night en Matroos in de Doos. Noortje volgde Masterclasses bij Mary Hammond (EVTS), Carlos Garcia (Commedia Dell' Arte) en Frans Ehlhart (zanginterpretatie). In 2006 en 2007 was Noortje vaste leadzangers bij de Koos Mark Big Band. In 2009 was Noortje te zien in de M-lab productie Urinetown.

Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is. Alles kan als je er zelf maar in gelooft.

Vanaf 27 maart 2010 exclusief in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Noortje haar single 'Alles kan' is vanaf nu te downloaden.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.