Terug naar nieuws

Stage Entertainment ontvangt de nationale ondernemingsprijs

Gepubliceerd op 26-06-2010

Stage Entertainment heeft uit handen van Z.K.H. Prins Willem Alexander de Koning Willem 1 Prijs 2010 – dé nationale ondernemingprijs – ontvangen. De Prins prees het innovatieve karakter en de ondernemingskwaliteiten van Stage Entertainment en zijn oprichter Joop van den Ende, die de musical als theatergenre in Nederland op de kaart heeft gezet.

De Koning Willem 1 Prijs is de eerste prijs die Stage Entertainment als onderneming krijgt. Henk Kivits (CEO): ‘Het is een bijzonder grote eer voor ons theaterbedrijf om deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen. We zien het als een erkenning voor de unieke wijze waarop Joop van den Ende de passie voor theater heeft gecombineerd met een bedrijfsmatige operatie. De musicalbranche is een serieuze werkgever geworden in ons land en dat wordt door deze prijs bevestigd.’

De Koning Willem I Stichting geeft eens in de twee jaar een prijs aan de in haar ogen beste ondernemingen in het Grootbedrijf en het Midden- en Kleinbedrijf. Hiermee wil de stichting creatief en innovatief ondernemerschap stimuleren en tevens bekendheid geven aan, en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De prijs benadrukt het grote belang van een gezond ondernemingsklimaat op de welvaart van Nederland.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.