Terug naar nieuws

Bill van Dijk Wizard in WICKED

Gepubliceerd op 15-02-2011

Naast Chantal Janzen (Glinda), Jim Bakkum (Fiyero), Willemijn Verkaik (Elphaba) en Pamela Teves (Madame Morrible) zal ook Bill van Dijk een hoofdrol spelen in de hitmusical WICKED in de rol van de Wizard. “Ik verheug me ontzettend op het spelen in deze musical. Een fantastische cast, een mooi verhaal en waanzinnige muziek van nu. De musical WICKED is voor het grote publiek nu nog onbekend, maar ik weet zeker dat dit binnenkort verandert. WICKED staat namelijk bekend als de beste musical van dit moment. Waar wicked nu staat voor ‘gemeen’ en ‘goddeloos’, staat het straks synoniem voor: Waanzinnig, Te gek, Fantastisch en Vet! Wicked is WICKED!” WICKED gaat in het najaar in première en is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Bill van Dijk speelde rollen in onder andere de musicals Les Misérables, Cyrano-de Musical, Evita, Little Shop of Horrors, Pinokkio, De Palingvissers, De Batavia, Nilsson the Musical, Ik Jan Cremer en Hair. In 2008 werd Bill van Dijk genomineerd tijdens de John Kraaijkamp Musical Awards in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol in Pinokkio. In 2001 werd hij voor zijn rol in Little Shop of Horrors genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. Ook op televisie was Bill te zien in onder andere de series Goede Tijden Slechte Tijden, Van Speijk en Spijkerhoek.

WICKED is gebaseerd op de bestseller "Wicked" van Gregory Maguire uit 1995. WICKED vertelt het meeslepende verhaal van een ongewone vriendschap tussen twee meisjes in het magische land van Oz; de blonde, populaire en stijlvolle Glinda (Chantal Janzen) en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba (Willemijn Verkaik). WICKED is een musical waarin niet alles is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.