Terug naar nieuws

Bootcamp voor castleden Miss Saigon op militair grondgebied

Gepubliceerd op 07-09-2011

Zijn de Vietnamese soldaten en GI's klaar voor de voorpremières?

Vandaag kregen de castleden van Miss Saigon het zwaar te verduren tijdens een bootcamp training op de kazerne van de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen. Tijdens het parcours konden de Vietnamese soldaten en de GI's goed laten zien in welke fysieke staat zij verkeren voor de start van de voorpremières aanstaande vrijdag. Miss Saigon, het indrukwekkende verhaal over een onmogelijke en meeslepende liefde, beleeft op 23 september de première in het Beatrix Theater Utrecht.

Bootcamp

In touwen klimmen, door de modder kruipen, abseilen en een chinook helikopter op je af zien komen, zorgden ervoor dat de soldaten zich goed in hun rol konden inleven. Stanley Burleson, die De Regelaar speelt in deze musicalklassieker, zorgde ervoor dat er geen oefening werd overgeslagen en dat er niet werd gesmokkeld. Met Brigitte Heitzer als mentale steun en de militairen met Rode Baretten van de Luchtmobiele Brigade voor de veiligheid werd het parcours succesvol doorlopen.

Miss Saigon

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van De Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft. De vraag is of zij elkaar ooit nog terug vinden….?

De hoofdrollen worden vertolkt door Stanley Burleson (De Regelaar), Ton Sieben (Chris), Na-Young Jeon (Kim), Brigitte Heitzer (Ellen), Edwin Jonker (John) en Kok-Hwa Lie (Thuy).

De muziek is van Claude-Michel Schönberg, teksten Richard Maltby Jr. en Alain Boublil, Nederlandse vertaling Seth Gaaikema, choreografie van Geoffrey Garratt en de regie van Laurence Connor.


Fotografie: Roy Beusker

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.