Terug naar nieuws

Céline Purcell vaste vervangster Chantal Janzen in WICKED

Gepubliceerd op 19-09-2011

Céline Purcell wordt de alternate van Chantal Janzen voor de rol van Glinda in de hitmusical WICKED en zal met regelmaat te zien zijn in deze rol. De cast van WICKED met onder anderen Chantal Janzen, Jim Bakkum en Willemijn Verkaik, Pamela Teves en Bill van Dijk, is vorige week gestart met de repetities. WICKED is vanaf 26 oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag en gaat op 6 november in première.

Céline Purcell

Céline studeerde rechten in Leiden toen haar professionele carrière begon in de musical Miss Saigon. Daarna volgden rollen in de musicals Elisabeth, Titanic de Musical, The Sound Of Music, Mamma Mia!, Belle en het Beest, My Fair Lady en Les Misérables. Voor haar rollen in Mamma Mia! en My Fair Lady won ze een John Kraaijkamp Musical Award. Verder was ze te zien in het toneelstuk Geknipt om te leren (Educating Rita) en zong mee in de tribute, Sondheim in Songs, ter gelegenheid van de verjaardag van Stephen Sondheim. Op televisie is Céline vanaf het prille begin te zien in de comedy serie Kinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers. Recentelijk was Céline te zien in de musical Toon.

WICKED

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. WICKED is een musical waarin niet is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.