Terug naar nieuws

Cast Petticoat opent eerste treinrit Fyra naar Breda

Gepubliceerd op 04-04-2011

Chantal Janzen en Freek Bartels met Fyra via hogesnelheidslijn naar voorstelling in Breda

De cast van de hitmusical Petticoat opende zondagochtend de verbinding met Fyra via de hogesnelheidslijn naar Breda. Chantal Janzen, Freek Bartels en de andere castleden stapte op Amsterdam CS in de trein naar hun voorstelling in Breda. Wilbert Willems - Wethouder van Cultuur van Breda - verwelkomde de grootste reizende musical van Nederland aan boord van de Fyra en bij aankomst in Breda.

Fyra stopt vanaf 4 april ook in Breda. De reis tussen Amsterdam en Breda duurt dan nog maar 1 uur en 7 minuten in plaats van 1 uur en 46 minuten. Vanaf Schiphol zijn reizigers zelfs in maar 53 minuten in Breda. NS Hispeed brengt op deze manier Brabant en de Randstad dichter bij elkaar.

“In de musical speel ik een plattelandsmeisje dat droomt over haar toekomst, maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en per trein naar Amsterdam reist om haar dromen te verwezenlijken", vertelt Chantal Janzen. “Het is heel symbolisch dat ik nu ook met de trein naar de voorstelling reis, waar ik elke avond mijn eigen dromen waar maak. Bovendien is het een hele prettige en snelle manier van reizen, ik kan me rustig voorbereiden op mijn rol en ben in een uurtje in Breda.''

Petticoat

De hitmusical Petticoat is van 30 maart tot 17 april te zien in het Chassé Theater in Breda. De cast heeft vanochtend officieel de verbinding met Fyra tussen Rotterdam en Breda in gebruik genomen. De stad is hiermee aangesloten op het Nederlandse hogesnelheidsnetwerk. De Fyra rijdt rechtstreeks van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam door naar Breda. Een overstap is niet meer nodig. Fyra rijdt twee keer per uur tussen Amsterdam en Breda.

Met Fyra naar Petticoat in Breda? Musicalbezoekers kunnen op een voordelige manier kennis maken met deze nieuwe snelle verbinding. De hele maand april kan men tegen het gewone NS tarief (dus zonder Fyra-toeslag) reizen tussen Breda en Rotterdam.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.