Terug naar nieuws

Duitse 'Hannah aus Hamburg' op de radio

Gepubliceerd op 21-01-2011

Afgelopen zondag (23 januari) was een van de Cagelles, Mark Dowe oftewel Hannah aus Hamburg, tussen 17.00 en 21.00 uur te horen in een interview bij het Duitse radioprogramma 'Musicalexpress'. In dit radioprogramma, van de Duitse radiozender Rautemusik, waarin elke week musicalmuziek van over de hele wereld te horen is vertelde Mark in het Duits over zijn rol in La Cage aux Folles.

Mark werd geboren in Borken (Duitsland), maar besloot een dansopleiding te volgen in Rotterdam aan de Codarts Dansacademie en is in Nederland blijven wonen. Heimwee heeft hij niet naar zijn geboorteland, maar hij bezoekt Duitsland nog graag. Zijn hele familie woont daar en zijn moeder bezoekt hij regelmatig. Toch wil hij niet weer in Duitsland gaan wonen. Hij houdt ervan te reizen, ook voor zijn werk. Zo volgde hij workshops in New York en danste hij in diverse theater- en televisieshows in heel Europa.

In La Cage aux Folles speelt Mark de rol van Hannah aus Hamburg, een van de Cagelles. De 'dames' werken iedere avond in de Franse nachtclub La Cage aux Folles als achtergrond danseressen van Zaza, de befaamde travestiet.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.