Terug naar nieuws

Gouden Green Key voor Beatrix Theater

Gepubliceerd op 10-02-2011

Het Beatrix Theater Utrecht heeft deze week wederom een gouden Green Key in ontvangst genomen. Tijdens de landelijke uitreiking in Papendal ontving het Utrechtse theater het felbegeerde keurmerk voor milieubewuste bedrijven in de toerisme en recreatiebranche. In het Beatrix Theater speelt op dit moment de succesvolle musical Miss Saigon.

Het Beatrix Theater heeft jaren geleden, op beleidsniveau al verschillende milieumaatregelen getroffen. Naast het streven naar kwaliteit houdt het theater ook rekening met het effect van de activiteiten op het milieu en heeft men oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Gescheiden afval, minimalisering van watergebruik en het stimuleren van reizen met het openbaar vervoer zijn slechts enkele maatregelen die succesvol zijn geïntegreerd in de Utrechtse evenementenlocatie.

Extra maatregelen

De maatregelen die hebben bijgedragen aan het behouden van het gouden keurmerk zijn o.a. het gebruik van 100 procent Groene stroom, het vervangen van de huidige conventionele verlichting voor LED verlichting in een groot deel van het theater, het aanbrengen van bewegingsmelders in de sanitaire ruimtes en het gebruik van leidingwaterkoelers. Deze zogeheten leidingwaterkoelers zorgen ervoor dat het leidingwater wordt gekoeld en gezuiverd.

Klimaatneutraal

Ook wat betreft klimaatneutrale catering is het Beatrix Theater in goed gezelschap. Grand Catering, de huiscateraar van het theater werkt al enkele jaren met producten die een gegarandeerde herkomst hebben en vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen. Maar ook minder energieverbruik (andere kooktechnieken, spaarlampen, groene aggregaten) en logistieke efficiëntie (één centrale keuken, één levering per partij en minimalisering van transportbewegingen) dragen bij aan een milieuvriendelijke catering.

Op alle niveaus in de organisatie wordt op verschillende manieren gewerkt om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Dat gebeurt op een duurzame manier en met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Green Key

De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. De Gouden Green Key is het hoogst haalbare. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Jaarlijks wordt dit geëvalueerd en ieder jaar wordt gecontroleerd of er aan de eisen wordt voldaan.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.