Terug naar nieuws

Karel Simons één van The Faces in Saturday Night Fever

Gepubliceerd op 19-08-2011

Vanaf januari 2012 is Karel Simons te zien als Bobby C., één van The Faces, in de internationale discomusical Saturday Night Fever! Bobby C. is een goede vriend van Tony Manero, samen met Joey, Double Jay en Gus vormen zij de vriendengroep The Faces.

Karel Simons

Karel Simons was afgelopen seizoen te zien in de rol van Jean Michiel in de musical La Cage aux Folles. De komende drie maanden is Karel een aantal keer per week te zien in de rol van Robin in de Britse musical Batman Live. Eerder speelde hij in Pietje Bel, Watzienik! (Lucas), Brief Voor De Koning (Tiuri), Floddertje, Dirty Dancing (acteurs swing), De wonderlijke reis van mijnheer Prikkebeen en MAMMA MIA! (Pepper). Karel werd in 1997 en 1999 wereldkampioen Kuntao (Kung fu-vorm) in de vuist- en stokvorm. Hij maakte stage-fights voor verschillende voorstellingen zoals voor De Huilende Kers (winnaar van het IT's en Fringe-festival) en Thaibox Verdriet van de Toneelmakerij.

Saturday Night Fever

De musical Saturday Night Fever vertelt het verhaal van een zoon uit een arm Italiaans immigranten gezin die opgroeit in Brooklyn, New York. Tijdens zijn zoektocht naar volwassenheid, ontsnapt hij elke zaterdagavond aan de harde dagelijkse realiteit. In de discotheek '2001 Odyssey' droomt hij weg van een leven vol roem. Dat het buiten de veilige muren van deze discotheek er anders aan toe gaat wordt hem keer op keer duidelijk gemaakt door zijn omgeving. Toch blijft hij in zijn droom geloven en leeft hij toe naar de danswedstrijd die hem kan laten ontsnappen aan het grimmige Brooklyn.

Saturday Night Fever is vanaf januari 2012 te zien als Nationale Tour in de 15 grootste theaters van Nederland. Het nieuwe televisie programma van RTL-4 'Sunday Night Fever' waarin wordt gezocht naar de Nederlandse Tony Manero gaat vanaf 3 december van start.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.