Terug naar nieuws

René van Kooten en Wim van den Driessche in Next to Normal

Gepubliceerd op 06-04-2011

Naast Simone Kleinsma en Freek Bartels zullen René van Kooten en Wim Van den Driessche een hoofdrol gaan spelen in de musical Next to Normal. Deze kleinschalige reizende productie gaat op 16 januari 2012 in DeLaMar Theater Amsterdam in première. Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw (Simone Kleinsma), echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig maar ook humorvol verhaal over een familie die probeert om te gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk. René speelt hierin de rol van Dr. Madden en Wim gaat de rol van Dan vertolken.

René van Kooten

René speelt op dit moment in de musical Zorro, die op 17 april 2011 in première is gegaan. Hij speelde afgelopen seizoen de rol van Agent Knuppel in de tour van Urinetown. Vertolkte de rol van Chad in All Shook Up-Love Me Tender. Ontving voor zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables in 2008 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Speelde in Into The Woods (Wolf en Assepoester Prins), Beauty And The Beastin Nederland (Gaston en Het Beest) en België (Gaston), Hair (Claude), Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? (Bertram Bierenbroodspot), Aida (Radames), Miss Saigon, Elisabeth, Drie Stuivers Opera, Tommy en de Farao in JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Wim Van den Driessche

Wim speelde in de musicals The Sound Of Music (de rol van Max Detweiler) en Jeckyll And Hyde. Debuteerde in Nederland als alternate van De Regelaar in Miss Saigon en speelde daarna Lucheni in Elisabeth, Laurens in Rex en Riff in Rocky Over The Rainbow. Speelde verder ook nog Kodaly in She Loves Me, Harold in Je Negeerdt De Waarheid,Van de Walle in Het Witte Paard. Was ook te zien als Max Majestic in Shhhit happens. In Les Misérables speelde Wim de rol van Javert en werd hiervoor genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Speelde in 2010 in Notre-Dame de Paris (Frollo) en werd hiervoor genomineerd voor een Vlaamse Musical Award.

Next to Normal de musical

Next to Normal is een verrassende en originele musical waarin komische momenten en integere emoties elkaar afwisselen. De musical is vanaf januari 2012 in een geheel eigen versie in heel Nederland te zien in een regie van Paul Eenens en vertaling van Daniël Cohen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.