Terug naar nieuws

Renée van Wegberg ook te zien in musical WICKED

Gepubliceerd op 10-08-2011

Renée van Wegberg wordt de alternate van Willemijn Verkaik voor de rol van de groene heks Elphaba, in de wereldhit WICKED. Renée, die enkele jaren geleden WICKED voor het eerst zag op Broadway, is sindsdien verkocht. “Voor mij is de rol van Elphaba een droomrol. Ik ben blij dat ik de kans krijg om deze rol met enige regelmaat te kunnen spelen. Alles aan deze musical klopt, van de fantastische muziek tot aan de prachtige kostuums en natuurlijk word ik groen, geweldig! WICKED, met onder anderen Chantal Janzen, Willemijn Verkaik en Jim Bakkum, is vanaf 26 oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op 6 november in première.

Renée van Wegberg

Renée studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium, volgde diverse workshops en maakte een studiereis naar New York. Ze behaalde de finaleplaats in de Soundmixshow (2001) en won het programma Sterrenjacht (2004). Renée was eerder te zien als vertelster in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, en werd voor deze rol genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Renée was cover voor de rol van Ozzy in We Will Rock You in Keulen, was te zien als Grace Farrell in Annie, trad op als soliste tijdens de Musicals In Ahoy' 2006 en speelde het afgelopen seizoen de rol van Lot in de musical Urinetown.

WICKED

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Fiyero lijkt een knappe, zorgeloze, oppervlakkige jongen maar Wicked is een musical waarin niet is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Chantal Janzen, Willemijn Verkaik Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.