Terug naar nieuws

Simone Kleinsma en Freek Bartels in Next To Normal

Gepubliceerd op 31-01-2011

Simone Kleinsma en Freek Bartels zullen volgend theaterseizoen de hoofdrol spelen in de musical Next to Normal. Deze kleinschalige reizende productie gaat in januari 2012 in DeLaMar Theater Amsterdam in première.

Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw (Simone Kleinsma), echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig maar ook humorvol verhaal over een familie die probeert om te gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk. Next to Normal is een verrassende en originele musical waarin komische momenten en integere emoties elkaar afwisselen.

De eigentijdse muziek en tekst van Tom Kitt en Brian Yorkey werden in 2010 onderscheiden met de prestigieuze Pulitzer Prize. In 2009 ontving Next to Normal elf Tony Award nominaties. Next to Normal werd in de juryrapporten geprezen als de voorbode van een nieuwe generatie musical. “Next To Normal is something much more than a feel good musical. It is a feel everything musical (New York Times). 

Simone Kleinsma

Simone Kleinsma staat op dit moment met haar eigen succesvolle personality show Songbook in de theaters. Eerder was zij onder andere te zien in musicals als Sweet Charity, Les Misérables, Funny Girl, Sweeney Todd, Chicago, Mamma Mia! en Sunset Boulevard. Simone maakte haar toneeldebuut in One Flew Over The Cuckoo's Nest. Daarna was zij te zien in Aan Het Einde Van De Regenboog, en in haar eerste eigen soloprogramma Simone- Songs From The Heart. Simone ontving tweemaal de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in Mamma Mia! en Sunset Boulevard. Simone Songbook is tot en met eind april in de verschillende theaters in heel Nederland te zien.

Freek Bartels

Freek Bartels speelde in 2008 de rol van Enjolras in de musical Les Misérables en won met deze rol de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Freek was te zien bij M-lab en speelde de rol van Roger Davis in de musical Rent en was te zien als Sjaak in de Sondheim-musical Into The Woods, beiden in de regie van Koen van Dijk. Speelde de rol van Jozef in JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In mei 2010 was hij o.a. met Simone Kleinsma te zien in Sondheim in Songs. Freek speelt op dit moment de rol van Rogier van Rooden in de musical Petticoat.

Next to Normal is vanaf januari 2012 in een geheel eigen versie in Nederland te zien met Simone Kleinsma en Freek Bartels. In een regie van Paul Eenens en vertaling van Daniël Cohen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.