Terug naar nieuws

Tineke Schouten vereeuwigd in Koninklijk Theater Carré

Gepubliceerd op 24-10-2011

Vanaf vandaag is in Koninklijk Theater Carré het borstbeeld van Tineke Schouten te zien.

Het beeld is gemaakt door kunstenaar PéPé Gregoir en werd door Hans Klok op passende wijze onthuld. Met het borstbeeld eert Carré de comédienne voor haar imposante theatercarrière. Al bijna dertig jaar speelt Tineke voor uitverkochte zalen door heel Nederland, waaronder tientallen in het Amsterdamse theater zelf. In totaal heeft ze al meer dan 5000 voorstellingen achter haar naam staan.

Wim Visser, programmeur van Koninklijk Theater Carré: “ Tineke is de tweede artiest, naast Herman van Veen, uit Utrecht die in brons wordt vereeuwigd in Carré. Daar zijn we bijzonder trots op. Ze is een veelzijdige comédienne voor alle lagen van de Nederlandse bevolking. Evenals Carré; wij zijn ook laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.''

Tineke Schouten: “Mij wordt wel eens gevraagd of ik nog steeds gespannen ben voor een voorstelling. Dat heb ik vooral in Koninklijk Theater Carré. Het is en blijft toch de theatertempel van Nederland en is altijd een hoogtepunt van onze tour. Ik kom er al sinds het begin van mijn carrière en voel me vereerd en dankbaar dat ik nu in beeldvorm ben vereeuwigd en een plekje krijg in dit prachtige theater. Het is voor mij een bijzondere gebeurtenis. Ik verheug me al weer op mijn volgende optredens hier in januari en maart."

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.