Terug naar nieuws

Wereldprimeur voor Brigitte Heitzer in Miss Saigon!

Gepubliceerd op 14-09-2011

De voorpremières van Miss Saigon zijn inmiddels begonnen! De start van de voorpremières is voor de hele cast een spannend moment, maar voor hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer (Ellen) wel erg bijzonder. Speciaal voor Brigitte Heitzer hebben de componisten van Miss Saigon een nieuw nummer geschreven. Claude-Michel Schönberg heeft de muziek geschreven en Richard Maltby Jr. en Alain Boublil hebben de tekst voor hun rekening genomen. Een unieke samenwerking, want het is voor het eerst in 20 jaar dat deze musicalgrootheden een nieuw nummer hebben geschreven!

De originele titel van het nieuwe nummer is 'Maybe'. Seth Gaaikema heeft het nummer vertaald, waardoor het publiek in het Beatrix Theater kan genieten van de Nederlandse versie: 'Toch nog'. Het nummer is in de plaats gekomen voor het nummer 'Na die ontmoeting', dat in de voorgaande versies van Miss Saigon te horen was.
'Toch nog' wordt gezongen tijdens de beroemde 'hotelkamer scène'. Ellen zingt het nummer wanneer blijkt dat de liefde tussen Chris en Kim schrijnender wordt. De wanhoop van Kim wordt groter en het conflict tussen Chris en Kim wordt steeds duidelijker. Ellen bezingt haar begrip voor Kim's hartverscheurende situatie. Het warme en lyrische nummer wekt meer begrip op voor Ellen. Ellen's gevoelens worden door de toevoeging van het nieuwe nummer veel begrijpelijker.

Brigitte Heitzer is dolblij met haar nieuwe nummer: 'Ik vind het heel bijzonder dat ik als allereerste Ellen ter wereld dit nieuwe nummer ten gehore mag brengen. Het is een waanzinnig mooi nummer en het geeft echt een extra dimensie aan de rol van Ellen.'

Ben je nieuwsgierig geworden naar het nieuwe nummer en kun je niet wachten om je te laten meeslepen door het indrukwekkende liefdesverhaal Miss Saigon? 'Toch nog' beleeft momenteel, tijdens de voorpremières van Miss Saigon, zijn wereldprimeur in het Beatrix Theater in Utrecht.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.