Terug naar nieuws

Acteur Martijn Fischer gecast voor hoofdrol André Hazes

Gepubliceerd op 11-11-2012

Kees Prins en Frank Ketelaar schrijven musical over het bewogen leven van André Hazes.

Martijn Fischer en Chantal Janzen spelen in het theaterseizoen 2012/2013 André en Rachel Hazes in Hij Gelooft in Mij, een musical over het leven van André Hazes’. De regie is in handen van Ruut Weissman, Kees Prins en Frank Ketelaar zijn verantwoordelijk voor het script. De musical ‘Hij Gelooft in Mij’ zal vanaf november 2012 exclusief te zien zijn in het DeLaMar Theater. Dit maakte producent Joop van den Ende vrijdag 11 november bekend.

Martijn Fisher

Martijn Fischer (Utrecht, 1968) studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als acteur. Sindsdien werkte hij als freelancer onder andere bij het Ro Theater, Nationaal Toneel en het Zuidelijk Toneel. Fischer had daarnaast rollen in de televisieseries Baantjer, Gooische Vrouwen en Onderweg naar Morgen. Momenteel is Martijn Fischer op tv te zien in het jeugddrama Vrijland van de KRO en speelt hij in het theater in Augustus: Oklahoma van de Utrechtse Spelen.

Chantal Janzen

Chantal Janzen (Tegelen, 1979) studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Kreeg les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tap en musicalrepertoire. Haar indrukwekkende musicalcarrière nam een vlucht sinds haar rol in het ensemble van de musical 42nd Street in 2000. Chantal groeide uit tot een van Nederlands’ grootste musicalactrices. Ze speelde hoofdrollen in onder andere Beauty and the Beast, Petticoat, Tarzan en Saturday Night Fever, momenteel is Chantal te zien als Glinda in de musical WICKED waarover Jacques d’Ancona schreef in zijn recensie: “Chantal is hartveroverend in de mooiste rol van haar carrière.”

Kees Prins, Frank Ketelaar en Ruut Weissman

Kees Prins (onder andere bekend van Jiskefet) en Frank Ketelaar (scriptschrijver van verschillende televisieseries waaronder de succesvolle VARA-serie Overspel) waren samen verantwoordelijk voor Bij Ons in de Jordaan, de dramaserie over het bewogen leven van Johnny Jordaan, die Joop van den Ende op het idee bracht om Kees Prins en Frank Ketelaar te vragen voor het script van de musical over André Hazes. De serie won een Gouden Kalf in de categorie beste dramaserie. Het is de eerste keer dat Prins en Ketelaar samen een musical schrijven. Ruut Weissman was regisseur van onder andere de muziektheaterproducties Toon en Foxtrot en Heerlijk duurt het langst. Hij werkte als regisseur voor de muziektheater- en kleinkunstproducties van en met onder andere Acda & de Munnik, Paul de Leeuw en Wende Snijders.

Verhaal

Hij Gelooft in Mij is een geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over André Hazes, zijn verhouding met Rachel, zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes, trouwt met haar idool en zichzelf voor de keuze gesteld ziet: houdt zij van de man of van zijn talent?

Rachel Hazes: ‘Een musical over het leven van André is een grote eer. Joop van den Ende heeft mede aan de basis van André ’s carrière gestaan, deze samenwerking voelt alsof de cirkel weer rond is. De gekozen verhaallijn spreekt mij erg aan. Met Martijn Fischer is een waardige acteur gevonden voor de rol van André. We hebben onlangs de eerste werksessie bijgewoond en mede daardoor het volste vertrouwen in het slagen van deze productie.’

Na de succesvolle musicals Cyrano, Petticoat, Ciske de Rat, Droomvlucht, 3 Musketiers en Sister Act is de musical over André Hazes de volgende in eigen huis ontwikkelde productie van Joop van den Ende Theaterproducties.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.