Terug naar nieuws

Céline Purcell beleeft première als Glinda in Wicked

Gepubliceerd op 24-02-2012

Gisterenavond beleefde Céline Purcell haar alternate première in de rol van Glinda in de musical WICKED in het AFAS Circustheater in Den Haag. De rol van Glinda wordt in eerste instantie gespeeld door Chantal Janzen, maar Céline Purcell is haar vaste vervanger wanneer zij niet aanwezig is.

Céline Purcell

Céline studeerde rechten in Leiden toen haar professionele carrière begon in de musical Miss Saigon. Daarna volgden rollen in de musicals Elisabeth, Titanic de Musical, The Sound Of Music, Mamma Mia!, Belle en het Beest, My Fair Lady en Les Misérables. Voor haar rollen in Mamma Mia! en My Fair Lady won ze een John Kraaijkamp Musical Award. Verder was ze te zien in het toneelstuk Geknipt om te leren (Educating Rita) en zong mee in de tribute, Sondheim in Songs, ter gelegenheid van de verjaardag van Stephen Sondheim. Op televisie is Céline vanaf het prille begin te zien in de comedy serie Kinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers. Recentelijk was Céline te zien in de musical Toon.

WICKED

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. WICKED, de musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Met onder anderen Chantal Janzen, Willemijn Verkaik, Jim Bakkum, Bill van Dijk en Pamela Teves. WICKED is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

WICKED is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

undefinedundefined

Foto's: Roy Beusker

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.