Terug naar nieuws

Castalbum van de musical Droomvlucht komt binnen op nummer 3 in de Album Top 100

Gepubliceerd op 10-02-2012

Nummer 3 in de album top 100

Het castalbum van de musical Droomvlucht komt deze week binnen op nummer 3 in de Album Top 100. Het album met alle muziek uit de musical gebaseerd op de populaire Efteling attractie staat achter Leonard Cohen en het debuutalbum van zangeres Birdy en is daarmee het twee na best verkopende album in week 7 van 2012.

Het castalbum

Het castalbum van de musical werd in oktober 2011 opgenomen. De muziek is van Martin Lingnau en de liedteksten zijn van de hand van Jurrian van Dongen en Koen van Dijk. Op het album zijn onder andere Jorge Verkroost, Rosalie de Jong, Vajen van den Bosch en Doris Baaten te horen.

Droomvlucht

De familiemusical Droomvlucht is een co-productie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties en is de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling. Droomvlucht is sinds jaar en dag de populairste attractie van het Efteling Park. De wonderlijke fantasiewereld is uitermate geliefd bij groot en klein en vormt nu het uitgangspunt voor deze musical.

Het verhaal

De musical Droomvlucht vertelt het wonderlijke verhaal van het meisje Lila, dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Wanneer Lila bij haar oma logeert, start een betoverende reis naar een wereld die alleen in dromen kan bestaan. Een sprookjesachtig avontuur waaruit je niet meer wilt ontwaken, waarin elfen en trollen echt bestaan en waar dromen werkelijkheid worden zolang je er in durft te geloven.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.