Terug naar nieuws

Christanne de Bruijn als non Mary Robert in Sister Act

Gepubliceerd op 27-08-2012

Christanne de Bruijn zal in de goddelijke Broadwayhit Sister Act de rol van de jongste non Mary Robert gaan spelen. Sister Act is vanaf volgend voorjaar te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

Op dit moment is Christanne te zien als Nessarose in Wicked. Daarvoor was ze te zien in de, voor een AVRO Publieksprijs genomineerde, Richard III van Orkater. Ook speelde Christanne in de muziektheatervoorstelling De Jacht op de Gouden Leeuw van Keuken 11 Producties. Op het Theaterfestival Boulevard speelde zij, samen met Dorona Alberti, in de voorstelling van Muzieklab Brabant Kus van je Zus. Tijdens haar opleiding was Christanne te zien in de rol van Claudia Nardi in de musical Nine en in Rent. Christanne studeerde in 2009 af aan Het Fontys Conservatorium in Tilburg, afstudeerrichting Muziektheater (laureaat). Zij volgde hier lessen & workshops van o.a. Edward Hoepelman, Roeland Vos, Julia Bless, Marc Krone, Jurrian van Dongen en Paul Eenens.

Sister Act

De goddelijke Broadwayhit Sister Act, komt na de succesvolle lancering in onder andere Londen, Hamburg, Wenen en op Broadway, naar Nederland. Gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris Van Cartier is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste. Deloris helpt haar 'zusters' hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch en hemels verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland, met in de hoofdrollen onder anderen Simone Kleinsma, Carolina Dijkhuizen en Frans Mulder.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.