Terug naar nieuws

De Miss Saigon experience, dinsdag 24 april voor het laatst!

Gepubliceerd op 19-04-2012

Een educatief programma over de Vietnamoorlog voorafgaand aan de musical Miss Saigon met sleutelwoorden als 'leuk', 'interessant', 'leerzaam' en 'boeiend' vatten de Miss Saigon experience in het kort samen.

De Miss Saigon experience

Op 13 december 2011 vond de eerste experience in het Beatrix Theater plaats en inmiddels hebben zo'n 600 personen de experience bezocht. Met een presentatie gegeven door een Vietnamdeskundige, een meet en greet en exclusieve beelden van de persreis naar Vietnam krijg je als bezoeker een beter beeld over de Vietnamoorlog en hoe deze in de show is verwikkeld. Daarnaast is het ook een mooie voorbereiding voor de scholieren op het eindexamen HAVO/VWO geschiedenis op aangezien de Vietnamoorlog dit jaar één van de hoofdonderwerpen zal zijn.

Vietnamdeskundige, Ajolt Elsakkers vertelt: 'Door je meer te verdiepen in de Vietnamoorlog ga je met andere ogen de voorstelling kijken'. Ton Sieben is ook enthousiast: 'Ik vind het geniaal, alle kunstvormen komen bij elkaar om de geest te prikkelen met een boodschap. Het is een vermakelijke manier om meer te weten te komen over een zwaar onderwerp'.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.