Terug naar nieuws

Golden Ticket voor WICKED: meer dan 200.000 tickets verkocht

Gepubliceerd op 13-01-2012

Gisteravond ontving de cast van WICKED het Golden Ticket voor 200.000 verkochte kaarten. Het Golden Ticket werd overhandigd door Roel Vente, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties. De kaartverkoop van WICKED opende een half jaar geleden en maakt sinds de feestelijke galapremière op zondag 6 november, een enorme vlucht. Door de grote vraag naar kaarten start deze week de kaartverkoop voor de maanden maart en april. WICKED, met in de hoofdrollen onder anderen Chantal Janzen (Glinda), Willemijn Verkaik (Elphaba), Jim Bakkum (Fiyero), Pamela Teves (Madam Akaber) en Bill van Dijk (De Tovenaar), is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Naast het Golden Ticket dat is uitgereikt, verkreeg Willemijn afgelopen week de titel 'WICKED Personality of 2011'. Deze titel behaalde zij via de wereldwijde blog 'Broadway is Wicked', die hiervoor een poll lanceerde. Willemijn won met 55% van de in totaal 590.000 uitgebrachte stemmen. In de jaren dat WICKED wereldwijd te zien is, is Willemijn de enige actrice die de rol van Elphaba al ruim 3 jaar speelt. Ze vertolkte de rol al eerder in Duitsland. Tevens is zij de enige die het bekende nummer “Defying Gravity€ in drie talen heeft gezongen (Nederlands, Engels en Duits).

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. WICKED is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. WICKED is zeven keer per week exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Fotografie: Roy Beusker

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.