Terug naar nieuws

Hand in Hand voor Theater PePijn

Gepubliceerd op 31-10-2012

Een succesvolle benefietavond in het AFAS Circustheater

Vanavond is gebleken hoe succesvol een samenwerking tussen gesubsidieerd en commercieel theater kan zijn: de Benefiet avond voor Theater PePijn vond dit jaar plaats in het AFAS Circustheater en zorgde voor een spectaculaire opbrengst van €70.686,-.

Benefiet voor Theater Pepijn
Theater PePijn is het meest bespeelde cabarettheater van Nederland. Vrijwel alle cabaretiers hebben in het kleine, knusse PePijn gestaan. Daarnaast heeft PePijn een belangrijke rol als kweekvijver voor jong talent. Artistiek gezien bruist het theater als nooit tevoren, maar om het theater ook financieel gezond te houden wordt er jaarlijks een benefietvoorstelling georganiseerd. Met de opbrengsten is het mogelijk om ook de komende generatie cabaretiers een inspirerende broedplaats te blijven bieden en een essentiële rol in het Nederlandse cabaret te blijven vervullen.

In deze moeilijke economische tijden heeft het AFAS Circustheater Theater PePijn de hand gereikt door het theater belangeloos ter beschikking te stellen, net als tien jaar geleden. Dit benadrukt de uitstekende relatie tussen de twee theaters en ook de onbetwistbare wens van beide partijen om de toekomst van kleinkunst voor de stad Den Haag veilig te stellen. Vele cabaretiers die nu volle zalen trekken in het AFAS Circustheater, zijn ooit begonnen in Theater PePijn.

Succesvolle Benefiet avond!
Na maandenlange voorbereiding was het vanavond zover: een unieke mix van grote namen en aanstormend talent zorgde voor een geweldig programma. Niemand minder dan de kopstukken Paul van Vliet, Youp van ’t Hek en Claudia de Breij leverden een bijdrage met een stuk uit hun conferences of een prachtig lied. Maar ook was op deze avond ruimte voor de nieuwe generatie: zo heeft nieuwkomer Pieter Derks zich met zijn scherpe teksten en actuele grappen vanavond kunnen presenteren aan het grote publiek en maakte het piepjonge pianotalent Nikola Meeuwsen zijn theaterdebuut. Alle artiesten hebben zich vanavond compleet belangeloos voor Theater PePijn ingezet.

Zowel voor als achter de schermen hebben medewerkers van beide theaters de handen in een geslagen om zoveel mogelijk geld op te halen voor PePijn. In totaal is er €70.686,- opgehaald. Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan de exploitatie en programmering van Theater Pepijn.

Kortom: een succesvolle benefiet avond vol humor, (aanstormend) talent en een fantastische sfeer. Dit wordt bevestigd door het aanbod van het AFAS Circustheater, om haar zaal ook volgend jaar weer beschikbaar te stellen voor het Benefiet van Theater PePijn. De geplande datum is maandag 11 november 2013 met als hoofdgast Theo Maassen. Deze voorstelling gaat binnenkort in verkoop.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.