Terug naar nieuws

ING verrast schoolklas met bezoek aan de musical WICKED

Gepubliceerd op 30-05-2012

Een gewone schooldag voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Overkant in IJsselstein kreeg afgelopen vrijdag ineens een hele andere wending. Zij werden verrast door acteur Ferry Doedens, die momenteel naast Jim Bakkum te zien is in de rol van Fiyero in de musical WICKED. De klas had de Schoolreis van hun Leven gewonnen naar WICKED in het AFAS Circustheater. Niemand minder dan hun eigen klasgenoot Evianne had ze hiervoor opgegeven. Ze schreef de ING dat het verhaal van WICKED veel op dat van haar klas lijkt. Met het zien van deze musical hoopt ze dat haar klasgenoten nog meer begrip voor elkaar krijgen.

Schoolreis van hun leven

De 11-jarige Evianne had haar klas opgegeven voor de Schoolreis van hun Leven. Zij had hier zo haar eigen reden voor: “Het verhaal van WICKED lijkt een beetje op dat van mijn klas. In mijn klas zitten ook kinderen met bijzondere talenten. Andere mensen noemen het ook wel afwijkingen en dit leidt vaak ook tot pesten omdat klasgenoten het niet altijd begrijpen. Ik denk en hoop dat als we met zijn allen naar deze musical gaan, iedereen ziet dat iedereen op zijn eigen manier bijzonder is. En als je dat oprecht respecteert, er hele mooie dingen en vriendschappen kunnen ontstaan."

“Ik vind de motivatie van Evianne heel bijzonder en dat maakt het extra leuk dat zij de schoolreis hebben gewonnen. Onze school is altijd erg actief met de eindmusical van groep 8 bezig. Normaal schrijven de leraren de eindmusical maar hier laten we de kinderen vanaf groep 6 al meedenken en schrijven. De tips en aanwijzingen van hoofdrolspelers Chantal Janzen en Ferry Doedens waren voor de kinderen heel leerzaam. Dit kunnen zij straks gelijk in de praktijk brengen'', aldus onderwijzeres Nicole Goris.

Optreden voor Chantal Janzen en Ferry Doedens

Ferry nam de kinderen in de bus mee naar Den Haag. Daar kreeg de klas eerst een exclusieve rondleiding door het AFAS Circustheater van Ferry en Chantal. Na de rondleiding werd het menens en gaf de klas onder toeziend oog van Chantal en Ferry een optreden op het toneel. De musicalsterren waren zeer onder de indruk van de kinderen. Na enkele goede tips en aanwijzingen, konden de kinderen na het eten genieten van de voorstelling. Voldaan en moe gingen de kinderen huiswaarts.

Schoolreis van je Leven

Twee keer per jaar organiseert de ING de Schoolreis van je Leven. De ING is officieel partner van de musical WICKED. Door deze samenwerking konden kinderen hun klas voor het eerst opgeven voor een Schoolreis van je Leven naar de musical WICKED. Vorig jaar ging er al een klas op een culturele Schoolreis naar het Wereldkerstcircus in Carré. Tot voor kort was het altijd een sportieve schoolreis naar het trainingscomplex van het Nederlands Elftal waar de winnende schoolklas de (besloten) training van Oranje mocht bijwonen en een clinic kreeg van een oud-international of zelfs de bondscoach.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.