Terug naar nieuws

Jamai Loman, Chris is de musical Miss Saigon, zet eindexamenkandidaat in het zonnetje

Gepubliceerd op 21-06-2012

Vorige week donderdag zijn de eindexamenkandidaten uit hun lijden verlost. De uitslag van het examen werd bekend gemaakt. Na de uitslag hadden geslaagden de mogelijkheid om een scan van hun cijferlijst te plaatsen op de Facebookpagina van Miss Saigon. Hiermee maakten ze kans op kaarten voor de musical. Tessa Zwartjes was de gelukkige met bijna een 8 voor haar havo eindexamen Geschiedenis met als hoofdthema de Vietnamoorlog. Gisteravond werd zij overrompeld door een enthousiaste Jamai die de rol van Chris speelt in de musical en haar persoonlijk kwam feliciteren met deze goede prestatie.

“De verrassing kwam totaal onverwachts, maar daarom was het juist extra leuk! Dit is echt een beloning geweest voor het harde studeren. Voor mijn examen heb ik de Miss Saigon Experience bezocht en dit was een super leuke manier om te leren. Ik ben heel erg trots op mijn cijfer en vond het geweldig om Jamai te ontmoeten!'' aldus Tessa Zwartjes.

De Vietnamoorlog stond dit jaar centraal in het eindexamen Geschiedenis voor havo en vwo leerlingen. In de maanden voorafgaand aan het centraal examen, hebben zo'n 600 leerlingen de Miss Saigon Experience bijgewoond. Tijdens dit educatieve voorprogramma, kregen de leerlingen een korte lezing over de oorlog, vond er een meet en greet plaats met de hoofdrolspelers en werden er exclusieve beelden van de persreis naar Vietnam getoond.

Deze musicalklassieker is nog tot en met 8 juli exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De hoofdrollen worden gespeeld door Stanley Burleson (De Regelaar), Jamai Loman (Chris), Na-Young Jeon (Kim), Maike Boerdam(Ellen), Edwin Jonker (John) en Kok-Hwa Lie(Thuy).

 

 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.