Terug naar nieuws

Joop van den Ende's Stage Entertainment neemt Rossia Theater in Moskou over

Gepubliceerd op 16-05-2012

Disney's The Little Mermaid wordt eerste productie in nieuwe theater

Stage Entertainment, het internationale entertainment bedrijf van Joop van den Ende, neemt het Rossia Theater op het Puschkin plein in Moskou over waar het een nieuwe versie van Disney's The Little Mermaid zal presenteren.

The Little Mermaid Rusland

Op zaterdag 6 Oktober 2012 zal het Rossia theater zijn deuren openen voor het publiek middels de vertoning van The Little Mermaid. Geproduceerd in samenwerking met Disney, zal deze opening het 175ste jubileum markeren van de eerste publicatie van dit klassieke sprookje geschreven door Hans Christian Andersen.

Het Rossia Theater

Het Rossia Theater is in 1961 gebouwd door de architect Y. Sheverdyaev met de bedoeling om er de belangrijkste bioscoop in het voormalige USSR van te maken. De komst van het theater in het hart van de Russische hoofdstad werd destijds verwelkomd door de toenmalige regering van Moskou. Het Rossia Theater heeft een capaciteit van 1750 stoelen waardoor het het grootste theater is van Moscow.'

Stage Entertainment Rusland

Sinds de start in 2004 van Stage Entertainment Rusland in Moskou heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd door het aanbieden van succesvolle, lang- lopende musicals in het MDM Theater. Dit samen met toonaangevende internationale partners als Disney Theatrical, Littlestar en Lord Andrew Lloyd Webber's Really Useful Group. Hiertoe behoren:

  • Beauty and the Beast
  • Cats
  • Mamma Mia!
  • Zorro
  • The Sound of Music
  • Snow Queen
  • Sleeping Beauty on Ice

De producties van wereldklasse getoond in het MDM Theater hebben een standaard gezet in Rusland op het gebied van musicals.

The Little Mermaid Nederland

Deze nieuwe versie van The Little Mermaid is op dit moment in de Nederlandse theaters te zien als reizende productie en op 16 Juni beleeft het zijn grootse Europese première in Rotterdam.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.