Terug naar nieuws

Maaike Widdershoven volgend seizoen te zien in de musical Aspects of Love

Gepubliceerd op 25-05-2012

Maaike Widdershoven is dit najaar naast Ernst Daniel Smid, Lone van Roosendaal en René van Kooten te zien in de musical Aspects of Love. Maaike speelt de rol van Giulietta Trapani in de musical van Andrew Lloyd Webber (o.a. Cats, the Phantom of the Opera) die op 7 oktober 2012 in het DeLaMar Theater in première gaat en daarna te zien is in theaters door het hele land.
Michelle van de Ven, die momenteel nog in Next to Normal speelt, is volgend theaterseizoen ook te zien in Aspects of Love.

“Deze hoofdrol in Aspects of Love combineert mijn ervaring als operazangers en musical actrice perfect. Ik ben dan ook erg blij dat ik na de the Phantom of the Opera weer een hoofdrol in een Andrew Lloyd Webber musical mag spelen.'' Aldus Maaike Widdershoven

Maaike Widdershoven

Maaike speelde hoofdrollen in een aantal grote musical-klassiekers zoals de rol van Christine in the Phantom of the Opera, Maria in West Side Story, Elisabeth in Elisabeth en Maria in the Sound of Music. Voor haar rol van Maria in the Sound of Music won ze een John Kraaijkamp Musical Award. Naast een verdienstelijke carrière als musicalactrice heeft Maaike ook haar sporen verdiend in de opera en operette, ze zong onder andere de Die Dreigroschen Oper en Bizet's Carmen.

Michelle van de Ven

Michelle speelt nog tot en met 9 juni de rol van Natalie in de musical Next to Normal. Ze studeerde in 2010 cum laude af aan de Bachelor opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In maart 2012 studeerde ze summa cum laude af aan de Master opleiding Master of Music. Tijdens haar opleiding speelde ze in o.a. de voorstelling Nine en City of Angels. Daarna vertolkte ze Rapunzel in Into the Woods (tour) en Wendla Bergmann in Spring Awakening. Verder werkte ze mee aan de Hommage aan Annie M.G Schmidt en Cyrano in het M-lab. Ontving in oktober 2011 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol in Spring Awakening.

Het verhaal

Aspects of Love vertelt het verhaal van de jonge Engelsman Alex (René van Kooten) die al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd wordt op de actrice Rose (Lone van Roosendaal). Wanneer Rose valt voor het kunstzinnige karakter van zijn oom George (Ernst Daniel Smid), veranderen hun levens op slag. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien. Maaike gaat de rol van Giullietta Trapani vertolken, de minnares van George. Michelle speelt Jenny, de dochter van George.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.