Terug naar nieuws

Musical Grand Hotel in Amsterdamse vijfsterren hotel The Grand

Gepubliceerd op 16-03-2012

In april en mei produceert M-Lab de musical Grand Hotel op een unieke locatie: in het vijfsterrenhotel The Grand op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Voor het eerst in de geschiedenis van het hotel wordt een musical geproduceerd in de voormalige raadzaal waar Koningin Beatrix en Prins Claus elkaar 46 jaar geleden het jawoord gaven. Grand Hotel gaat in première op zaterdag 28 april 2012.

De musical speelt zich af in 1928 in het Berlijnse Grand Hotel, op dat moment het meest elegante en luxueuze hotel van de wereld. Gaandeweg de voorstelling maken we kennis met een baron, een prima ballerina, een Joodse boekhouder, een zakenman en een typiste die allemaal gedurende één weekend in het hotel verblijven. Door de swingende en meeslepende muziek komt de tijd tot leven waarin de economie zich op het hoogste punt bevindt en iedereen proost op de liefde en het luxe leven. Terwijl het einde van het weekend nadert, blijkt echter niets wat het lijkt. Grand Hotel is onderscheiden met vijf Tony Awards en vijf Drama Desk Awards.

Grand Hotel is op 24, 25 en 26 april te zien in Theater M-Lab en van 28 april t/m 6 mei in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

De regie is in handen van acteur, regisseur en tv-maker Ursul de Geer, die hiermee zijn musical regiedebuut maakt. Grand Hotel wordt bewerkt en vertaald door Koen van Dijk. De choreografie is in handen van Daan Wijnands. Menno Theunissen verzorgt de muzikale leiding en de kostuums worden ontworpen door studenten van de Akademie Vogue o.l.v. Lenn Aarntzen. De audities vinden deze week plaats. Grand Hotel wordt mede mogelijk gemaakt door Joop van den Ende Theaterproducties en Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

www.m-lab.nl

“Grand Hotel maakt indruk met een elegantie die slechts enkele musicals gegeven is. Intens stijlvol en oogverblindend. THE FINANCIAL TIMES
“Een show die bruist van de verbeelding, ambiance en levenskracht. DAILY TELEGRAPH
“Het is bijna onmogelijk om de passie, hoop en wanhoop van de gasten niet te voelen. THE STAGE

undefined

Fotograaf: Bob Bronshoff

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.