Terug naar nieuws

Nederlandse disco-iconen bij première Saturday Night Fever

Gepubliceerd op 14-02-2012

Première met disco-iconen

Aanstaande vrijdag, 17 februari 2012, is de première van de discomusical Saturday Night Fever in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Naast een groot aantal bekende Nederlanders dat op deze bijzondere avond aanwezig is, mogen ook disco-iconen George McCrae, Harriette Weels (Mai Tai) en Lilian Day Jackson (Spargo) niet ontbreken. Ook voormalig TopPop presentator Ad Visser en Penney de Jager geven deze avond acte de présence.

You should be dancing

Na de première aanstaande vrijdag verandert Theater Carré in de ´2001 Odyssey'. Compleet met de bekende LED verlichte dansvloer en discobollen gaat het dak eraf met al dee seventies hits, van onder andere de Bee Gees. Jeroen van Inkel, één van de meest bekende radio deejays van Nederland, neemt deze avond bij de afterparty zijn plek in achter de draaitafels.

Disco

Saturday Night Fever speelt zich af in Brooklyn New York in de jaren zeventig, hét disco tijdperk. De film Saturday Night Fever die in 1977 uitkwam, waarop de musical is gebaseerd en waarin John Travolta de hoofdrol van Tony Manero speelde, zorgde er mede voor dat disco in één klap populair was. Ook in Nederland waren er echte discoartiesten. George McCrae bekend van zijn grote hit 'Rock your baby', Harriette Weels zangeres van de groep Mai Tai en Lilian Day Jackson, de leadzangeres van Spargo zijn enkele voorbeelden.
Ook nu zijn de bekende disconummers nog steeds populair. De grootste hits van de Bee Gees komen allemaal voorbij in deze musical. Samen met een nieuw script dat meer hedendaags is, nieuwe moderne decors, verschillende soorten dansstijlen en outfits met een knipoog naar de seventies, is Saturday Night Fever een mooie mix van toen en nu.

Saturday Night Fever cast

Joey Ferre - Tony Manero
Noortje Herlaar - Stephanie Mangano
Laurie Reijs - Annette
Roman van der Werff - Frank junior (Broer Tony)
Judy Doorman - Flo Manero (Moeder Tony)
Tim Meeuws - Frank senior (Vader Tony)
Rogier Komproe - DJ Monty

Voorstellingen

Na de première op 17 februari is de musical Saturday Night Fever te zien in verschillende theaters in Nederland. In bijna alle theaters is er op donderdag, vrijdag en zaterdag een Disco Inferno afterparty. Klik hier voor de speellijst.

Foto: Roy Beusker

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.