Terug naar nieuws

Olympisch zwemkoningin en prinses van de onderwaterwereld reiken zwemdiploma's uit

Gepubliceerd op 26-09-2012

Vandaag hebben Olympisch zwemkoningin van Londen, Ranomi Kromowidjojo, en prinses van de Onderwaterwereld, Ariël, aan een groep kinderen hun zwemdiploma's uitgereikt. Speciaal hiervoor was Ranomi Kromowidjojo afgedaald naar de onderwaterwereld van Ariël uit The Little Mermaid.

Beide hoogheden zijn ooit met zwemmen begonnen door het behalen van hun A - diploma en hebben hiermee hun dromen kunnen verwezenlijken. Zij vinden het leuk in contact te komen met kinderen om ze te vertellen hoe belangrijk het is om je diploma's te halen en goed te kunnen zwemmen. Dit sluit prima aan op een nieuw initiatief van het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ.
In het zwembad Merwestein in Nieuwegein, ontvingen de aspirant-olympiërs, uit handen van Ranomi Kromowidjojo en Ariël dan ook naast hun belangrijke diploma, de nieuwe Donald Duck Junior uitgave met een voorwoord van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Mà¡xima. Zij feliciteert daarin de ouders en spoort ze aan om met hun kind vooral heel veel plezier te beleven tijdens het zwemmen.

Donald Duck Junior Zwemspecial

In samenwerking met Sanoma Media heeft het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ, exclusief voor de kinderen die hun diploma hebben behaald, een Donald Duck Junior ZwemSpecial ontwikkeld waarin de kinderen kunnen genieten van heel veel strips, spelletjes en posters vol waterpret. Donald Duck Junior is een vrolijke educatieve uitgave voor beginnende lezers. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ wil op deze wijze het plezier in het zwemmen voor de jeugd, ook na het behalen van het diploma, stimuleren.

Ranomi Kromowidjojo: “Ook ik ben natuurlijk begonnen met mijn Zwem ABC en was o zo blij dat ik het gehaald had. Ik ben zelf verder gegaan met zwemmen als mijn sport, maar ook als je lid bent van andere sporten, is zwemmen altijd leuk om te doen met elkaar en in de vakantie. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor je eigen veiligheid dat je goed leert zwemmen."

Disney's The Little Mermaid

Ariël (Tessa Sunniva van Tol): “Elke avond mag ik als zeemeermin Ariël in de voorstelling The Little Mermaid over het toneel zwemmen. Ook al doen we dit aan kabels en zwemmen we natuurlijk niet echt op het toneel, het brengt heel veel plezier met zich mee."

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door La Vache qui rit en CenterParcs.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.