Terug naar nieuws

Prins van Oranje bezoekt Jaarcongres ECP in AFAS Circustheater Den Haag

Gepubliceerd op 31-10-2012

Verschillende sprekers uit overheid en bedrijfsleven gaan met elkaar in gesprek

Het programma van het Jaarcongres ECP vult zich gestaag met namen als: Erik Akerboom (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), Jan Kees de Jager (minister van Financiën en voormalig ICT-ondernemer) en Finse Digital Champion Linda Liukas. Ook de Prins van Oranje brengt een bezoek aan het congres op 15 november 2012 in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Tijdens het Jaarcongres ECP gaan verschillende sprekers uit overheid en bedrijfsleven en vanuit diverse sectoren met elkaar in gesprek over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van ICT zoals privacy, standaardisatie, open data, digitale vaardigheden en cyber security.

De Prins bezoekt het jaarcongres in zijn hoedanigheid van lid van de Raad van Advies van ECP (Platform voor de Informatiesamenleving). Naast het bijwonen van de toespraak, is de Prins aanwezig bij een paneldiscussie over online veiligheid in Nederland. Na het plenaire deel van het programma woont hij een demonstratie bij van meldknop.nl. Deze site is voor en door jongeren ontwikkeld voor hulp bij problemen op internet. Tot slot ontmoet de Prins leden van de Digiraad, de jongerenraad van ECP, om te praten over veilig internet voor kinderen en tieners.

ECP is een onafhankelijk platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kennis uitwisselen en samenwerken om kansen die de informatiesamenleving biedt te benutten en bedreigingen weg te nemen. ECP wil met projecten, onderzoeken en debatten partijen verbinden en de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda zetten van politiek, overheid en bedrijfsleven.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.