Terug naar nieuws

Renée van Wegberg wordt groene heks Elphaba

Gepubliceerd op 05-03-2012

Op woensdag 21 maart speelt Renée van Wegberg haar alternate première in de rol van de groene heks Elphaba, een rol die in de eerste instatie door Willemijn Verkaik wordt vertolkt. Wanneer Willemijn niet aanwezig is, zal Renée 'lachen om zwaartekracht'. “Het is geweldig om de rol van Elpbaba te mogen spelen en om de alternate te zijn van Willemijn Verkaik! Some large shoes to fill, maar ik ben er klaar voor en ik ga het doen'', aldus Renée van Wegberg.

Renée van Wegberg

Renée speelde in 2006-2007 Grace Farell in Annie in het Efteling Theater. In 2008 vertrok ze naar Köln voor We Will Rock You en speelde zij regelmatig de rol van Ozzy. In de productie Joseph and the amazing technicolor dreamcoat vertolkte ze de rol van Vertelster, waarvoor ze genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. In seizoen 2010-2011 toerde ze met Urinetown door het land als Lot Kleinhart.

WICKED

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. WICKED, de musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Met onder anderen Chantal Janzen, Willemijn Verkaik, Jim Bakkum, Bill van Dijk en Pamela Teves.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.