Terug naar nieuws

Samenwerking Willemijn Verkaik (Wicked) en Richard Groenendijk

Gepubliceerd op 23-05-2012

Willemijn Verkaik, momenteel te zien als de groene heks Elphaba in de musical Wicked, gaat samenwerken met cabaretier Richard Groenendijk. Verkaik, die onlangs werd verkozen tot 'Most International Wicked Personality 2011', geeft op 26 juni een eenmalig concert 'As I am' in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Zij benaderde de cabaretier om de aankondigingteksten tussen de nummers voor haar te schrijven.

Willemijn Verkaik

“Ik zou natuurlijk gewoon zelf de nummers droog kunnen aankondigen, maar ik wilde het allemaal net wat theatraler. Ik heb genoeg anekdotes die leuk zijn om te gebruiken maar om de vertaalslag naar theater te maken is niet mijn vakgebied. Een tijd geleden zat ik in de zaal bij Richard en heb toen zo gelachen dat ik meteen wist: hem ga ik vragen om me te helpen bij mijn concert'', aldus Willemijn Verkaik.

Richard Groenendijka

Groenendijk: “Ik zag Willemijn jaren geleden in Duitsland als Killer Queen in de musical 'We Will Rock You' en werd volledig weggeblazen. Als Elphaba is ze helemaal fenomenaal. Wà¡t een talent. Ik vind het dan ook erg leuk om met haar samen te werken. Het worden geen hele lange conferences maar luchtige teksten waardoor de show ook wat humor krijgt.

Zo vertelde ze me een verhaal over de tijd dat ze nog in een vakantiepark tussen de tafels met gillende kinderen in een slechte jurk, de menigte stond te animeren. Van Centerparcs naar het AFAS Circustheater zeg maar. Kijk, dat soort verhalen kan ik wel wat mee.€

As I am

Het concert 'As I am' van Willemijn Verkaik is op 26 juni aanstaande in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tevens is ze ook nog steeds te zien in de musical Wicked.
Richard Groenendijk speelt vanaf augustus de hoofdrol in de musical 'YabYum, circus van de nacht' en vanaf maart 2013 gaat zijn soloprogramma 'Alle Dagen' wegens groot succes in reprise.

 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.