Terug naar nieuws

Stage Entertainment benoemt Peter O'Keeffe tot lid Raad van Bestuur

Gepubliceerd op 20-09-2012

De Raad van Commissarissen van Stage Entertainment heeft Peter O'Keeffe (1969) met ingang van 1 oktober 2012 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Binnen het bestuur krijgt hij de positie van Chief Content Officer met verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de Stage Entertainment producties in binnen- en buitenland.

Na tien jaar te hebben gewerkt voor de Walt Disney Company in Parijs kwam de in Engeland geboren Peter O'Keeffe in 2001 voor het eerst naar Stage Entertainment. In Nederland kreeg hij de verantwoordelijkheid voor de producties van Holiday on Ice. In 2005 verliet hij Stage Entertainment en verbond hij zich als International Executive Producer aan Clear Channel Entertainment. In 2007 keerde Peter O'Keeffe weer terug naar Stage Entertainment om de positie van Director Productions en International Executive Producer op zich te nemen. Hij werd verantwoordelijk voor grote internationale producties waaronder een groot aantal in Spanje. Onder zijn productionele leiding werden in dit land grote successen geboekt met musicals als Chicago, Beauty and the Beast en Les Misérables . Vier jaar later keerde Peter in 2011 terug naar Nederland waar hij was gevraagd voor de positie van Executive Producer bij Joop van den Ende Theaterproducties. Weer een jaar later maakte hij de stap naar het internationale bedrijf van Stage Entertainment in de functie van International Director Productions and Development. En per 1 oktober treedt hij vervolgens toe tot de Raad van Bestuur.

Henk Kivits: 'Binnen ons vak is iedereen het erover eens dat 'content is king'. Peter O'Keeffe is uitermate kundig en ervaren op alle onderdelen van de 'content' die wij in theaters binnen en buiten Europa presenteren en de komende jaren willen gaan presenteren. Dat begint bij het verwerven van de rechten tot aan de spanning van de première van een nieuwe show. En alle complexe stappen in de productie die zich daartussen voordoen. Wij zijn verheugd met de versterking die de komst van Peter O'Keeffe betekent voor het bestuur van Joop van den Ende's internationale theateronderneming.'

De Raad van Commissarissen van Stage Entertainment bestaat uit Joop van den Ende (voorzitter), Ewald Kist, Aat Schouwenaar, Janine van den Ende en Joop Munsterman. De Raad van Bestuur bestaat per oktober 2012 uit CEO Henk Kivits, CFO Siebe van Elsloo en Peter O'Keeffe (CCO).

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.