Terug naar nieuws

Tineke Schouten beloond met Johan Kaart Prijs

Gepubliceerd op 18-05-2012

Johan Kaart prijs 2011/2012

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 juni 2012 in het DeLaMar Theater zal Tineke Schouten de Johan kaart prijs 2011/2012 uitgereikt krijgen. De prijs wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het blijspel en theateramusement. Eerder kregen onder andere Adèle Bloemendaal, André van Duin, John Kraaijkanmp sr., Youp van `t Hek en Herman Finkers de prijs.

Dit jaar bestond de jury uit: Jan Gras (voorzitter), John Lanting, Katja Brenninkmeijer, Annemarie Oster, Lex Passchier en Edwin van Balken. De prijs is toegekend aan Tineke Schouten omdat ze al 30 jaar lang op het podium staat met onewomanshows die vol zitten met onnavolgbare parodieën, hilarische sketches en de leukste typetjes. Het niet aanwezig zijn van een aangever of tegenspeler maakt haar prestaties extra bijzonder. De prijs bestaat uit een beeldje van Johan Kaart, vervaardigd door de vorig jaar overleden kunstenaar Pieter de Monchy. Zijn naam is aan de prijs verbonden omdat het zijn leven lang ziel en zaligheid in blijspelen, kluchten en musicals heeft gestopt en daarmee een belangrijke vertegenwoordiger is geweest van de theaterwereld.

Laatste Kaarten

De allerlaatste voorstellingen van Tineke Schoutens LOL Inclusive zijn te zien in het Beatrix Theater Utrecht (28 en 29 mei) en De Kom in Nieuwegein (31 en 31 mei).

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.