Terug naar nieuws

Volledige cast Disney's The Little Mermaid bekend

Gepubliceerd op 09-03-2012

Marjolijn Touw, Roberto de Groot, Juan Wells, Alfred van den Heuvel, Dick Cohen, Martijn Vogel, Bas Timmers, Barry Beijer en Ger Otte spelen de andere rollen in de musical The Little Mermaid van Disney Theatrical Productions in samenwerking met Stage Entertainment. Eerder werd al bekend dat Tessa Sunniva van Tol de rol van Ariël en Tommie Christiaan de rol van Prins Erik gaan spelen. De repetities voor The Little Mermaid starten 16 maart in Dutch Studio's Amsterdam en deze geheel nieuwe productie zal vanaf mei op het toneel te zien zijn in MartiniPlaza in Groningen. Daarna is The Little Mermaid te zien in de grotere theaters van Nederland.

Na de producties Tarzan, Beauty and the Beast en The Lion King, zet de samenwerking tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions zich voort bij het verder ontwikkelen van een geheel eigen, nieuwe versie van The Little Mermaid. Bij dit proces, waarbij het script wordt aangepast en verrijkt, zijn belangrijke creatives betrokken, waaronder meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken en vijfvoudig Tony Award winnaar Bob Crowley die het decor en de kostuums ontwerpt.

Marjolijn Touw - Ursula
Marjolijn speelde eerder in de musicals: Chicago, Mamma Mia!, The Wiz, Ciske de Rat - de musical, Mary Poppins en Petticoat. Marjolijn was afgelopen seizoen te zien in Helden van Purper. Marjolijn heeft twee keer een John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mogen nemen voor beste vrouwelijke bijrol in Ciske de Rat - de musical en voor haar rol als Mevrouw van Rooden in Petticoat.

Roberto de Groot - Koning Triton
Roberto heeft musicals op zijn naam staan zoals: Cats, Miss Saigon, De Trullenhoedster, De Klokkenluider Van De Notre Dame, Belle En Het Beest, Jungle Book, Tijl Uilenspiegel, Buster & Benjamin, Alice In Wonderland, Pietje Bell de Musical, La Cage Aux Folles en recentelijk Zorro. Roberto won in 2003 een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in de musical Tijl Uilenspiegel.

Juan Wells - Sebastiaan
Juan is bekend geworden bij het grote publiek met zijn rol in de soap 'Onderweg naar Morgen'. Hij had een hit met het nummer Summer Rain. Verder speelde hij rollen in de musicals Faya, Glory of Gospel, The Beastly Bombing en La Cage Aux Folles.

Alfred van den Heuvel - Grimsby
Alfred maakte jarenlang deel uit van het succesvolle amusementsgezelschap Purper en was te zien in de speelfilm Flodder 3.
Ook was Alfred onder andere te zien in de televisieprogramma's Ook dat nog!, Binnenlandse zaken, Sylvia Millecam Show en is hij sinds 2004 te zien als hoofdrolspeler in Kinderen Geen Bezwaar.

Dick Cohen - Jutter

Dick Cohen was eerder onder andere te zien in: Cyrano, Willeke de musical, Annie, Anatevka, Tsjechov de musical, Titanic, Sound of Music, Crazy for You, Cabaret en Hairspray. Recentelijk was Dick te zien in Wij Nederlanders. In 2000 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Tsjechov.

Martijn Vogel - Botje

Martijn was als kind al te zien in The Sound of Music en Pietje Bell De Musical, Vorig jaar debuteerde hij in de musical Spring Awakening. Momenteel is hij te zien in WICKED.

Bas Timmers - Slijmbal
Bas heeft in diverse musicals gespeeld waaronder in De Man van La Mancha, Macbeth, Jesus Christ Superstar en Sunset Boulevard. Op dit moment is hij te zien in de musical Kruimeltje.

Barry Beijer - Slijmjurk
Barry was recentelijk te zien op het toneel in Schone Schijn eerder speelde hij ook in het toneelstuk Allo Allo. Hij speelde onder andere in de musicals The Beastly Bombing, Floddertje, Kuifje de Musical en Rembrandt de Musical.

Ger Otte - Chef Louis
Ger heeft musicals op zijn naam staan zoals My Fair Lady, Evita, Miss Saigon, Joe, Elisabeth,Crazy For You, Beauty and the Beast, Ciske de Rat - de musical en Mary Poppins.

Verhaal

The Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Heeft ze genoeg lef om haar vader te trotseren, wint ze het van het kwaad en heeft ze genoeg overtuigingskracht om de liefde van haar leven voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.