Terug naar nieuws

Wegens enorme belangstelling extra voorstelling Aspects of Love in het DeLaMar Theater Amsterdam

Gepubliceerd op 04-10-2012

Op zondag 14 oktober speelt de cast van Aspects of Love nu twee voorstellingen, naast de geplande matinee is er ook een avondvoorstelling ingelast in het DeLaMar Theater. De belangstelling voor het, in ons land minder bekende, meesterwerk van Andrew Lloyd Webber (o.a. Phantom of the Opera, Evita, Jesus Christ Superstar) is groot. De reeds geplande voorstellingen zijn populair onder de theaterbezoekers. Aspects of Love met in de hoofdrollen Ernst Daniël Smid, Lone van Roosendaal, René van Kooten en Maaike Widdershoven, gaat op zondag 7 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is tot en met april 2013 te zien in de Nederlandse theaters.

Verhaal
Aspects of Love is een verhaal over de ongrijpbare facetten van liefde en verlangen, een musical die uitdaagt en raakt. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien.

Aspects of Love is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Garnett over de kunst van het liefhebben en het liefhebben van de kunst en speelt zich af tegen de achtergrond van de Franse Pyreneeën, Parijs en Venetië. De jonge Engelsman Alex wordt, al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd op de ambitieuze actrice Rose. Hij verleidt haar om mee te gaan naar de villa van zijn flamboyante oom George. Maar als George onverwacht binnen valt, valt Rose voor zijn onconventionele en kunstzinnige karakter en veranderen hun levens op slag.

De wereldpremière van Aspects of Love vond plaats in London in 1989, alwaar de voorstelling meer dan drie jaar lang te zien was. Meerdere buitenlandse versies volgden. In 2010 was er een succesvolle intieme versie te zien in het populaire Londonse theater The Menier Chocolate Factory.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie Annemieke van der Togt

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.