Terug naar nieuws

Willemijn Verkaik speelt 1000ste voorstelling als Elphaba in de musical Wicked

Gepubliceerd op 14-06-2012

Willemijn Verkaik speelt op 21 juni aanstaande haar 1000ste voorstelling in de rol van Elphaba in de musical WICKED. Ze is de eerste musicalactrice in Europa die deze rol zo vaak heeft gespeeld. Willemijn was eerder al te zien in de rol van Elphaba in Stuttgart en in Oberhausen en vanaf 6 november 2011 speelt zij de rol in Nederland. Onlangs werd Willemijn uitgeroepen tot WICKED Personality 2011 en won zij tijdens de Musicalworld Awards de award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

“Het is echt ongelooflijk dat ik nu al mijn 1000ste voorstelling speel. De tijd is snel gegaan. Het is en blijft voor mij echt een droomrol waarin je als actrice en zangeres steeds wordt uitgedaagd'', aldus Willemijn Verkaik.

Succes

WICKED ging op 6 november 2011 in première en is tot eind oktober exclusief in het AFAS Circustheater in Den Haag te zien. Inmiddels zijn er voor WICKED in Nederland al ruim 500.000 kaarten verkocht.

WICKED

WICKED vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. WICKED is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. De musical is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag. Met onder anderen Willemijn Verkaik, Chantal Janzen, Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk. Willemijn Verkaik geeft op 26 juni een eenmalig concert 'As I am' in het AFAS Circustheater in Den Haag. Hiervoor zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.